Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Víte, jaké změny čekají od září vysavače?

25. srpna 2014 | 15:28
Prezentace klienta |

Jeden z nejběžnějších spotřebičů v domácnostech čekají od 1. září velké změny. Všechny vysavače totiž budou muset být vybaveny energetickým štítkem. Zároveň dochází k omezení příkonu vysavačů na maximálně 1 600 W.  Od roku 2017 pak bude maximální příkon omezen na 900 W. Vysavače s vyšším výkonem se od tohoto termínu mohou jen doprodávat.

Energetický štítek obsahuje několik parametrů, které jsou pro pořízení vysavače důležité. Patří k nim třída energetické účinnosti, průměrná roční spotřeba, třída emisí prachu, hlučnost přístroje, účinnost čištění pro koberce a pro tvrdé podlahy.

Autor: Miele

Výrobce prémiových spotřebičů pro domácnost Miele je na tuto skutečnost připraven dlouhodobě. První vlaštovkou mezi nízkoenergetickými vysavači od Miele je Complete C3 Red – první vysavač v energetické třídě A s maximálním výkonem 800 W. Ten je vybaven několika prvky pro maximálně efektivní vysávání - inovativním motorem EcoLine Plus s přídavnými vzduchovými bypasy pro ještě silnější proudění vzduchu, efektivní podlahovou hubicí AirTeQ pro tiché a účinné vysávání nebo inteligentním Power Chipem, který během vysávání neustále přizpůsobuje příkon vysavače každé situaci.

Autor: Miele

Ti, kteří upřednostňují kvalitní vysavače, se však nemusejí obávat, že by se se snížením příkonu přístrojů snížily i výsledky vysávání. Efektivita vysávání je závislá na vzájemné souhře mnoha komponentů. Kromě příkonu je důležitý kvalitní filtrační systém či obecná kvalita jednotlivých součástí.

Autor: Miele

U Miele jde vždy především o kvalitu. Všechny spotřebiče Miele, a tedy i vysavače, procházejí testováním na životnost 20 let. V laboratořích Miele absolvují vysavače např. prahový test, který odpovídá až 16 500 nárazům. I to jsou důvody, proč právě Miele pravidelně obsazuje stupně vítězů v nezávislých spotřebitelských testech po celém světě. Důkaz najdete i v aktuálním čísle časopisu dTest 8/2014 na straně 19.

Autor: Miele

Spolehlivost vysavačů

"Vysavače značky Miele opakovaně potvrzují kvalitu, jejich 97procentní spolehlivost je výmluvná. Jako jediné získaly v našem hodnocení spolehlivosti značek realizovaném pomocí dotazníku mezi spotřebitel nejvyšší známku.“

Autor: Miele

Jakékoliv informace o vysavačích Miele získáte na www.miele.cz, v showroomech Miele v Praze a Brně či u obchodních partnerů Miele.