Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Školka, kroužky, angličtina, sportovní hry. A co takhle vše v jednom?

26. května 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý rodič chce pro své dítě jen to nejlepší. Chce, aby jeho dítě v dnešním světě uspělo, aby se umělo domluvit i za hranicemi naší země, aby se nebálo používat IT technologie, aby sportovalo…..a proto mnozí rodiče tráví odpoledne tím, že vozí své děti po skončení školky či školy na různé zájmové kroužky, do jazykových škol a do sportovních klubů….Ale může to být také jinak.

V Praze a Kladně vzniká unikátní projekt mateřských školek s rozšířenou výukou angličtiny a vzdělávacího centra EDUCAnet, kde mají děti všechny tyto aktivity v rámci předškolní výchovy. Je to školka a centrum, které si zakládají na rozvoji individuality dítěte a chápou vzdělání jako startovní čáru pro osobní růst dítěte. Děti se zde seznamují s různými činnostmi, tak aby jim přechod do dalších stupňů vzdělávání byl příjemným krokem za poznáním.

Celá naše vzdělávací soustava EDUCAnet Praha je součástí výjimečného konceptu, který nabízí propojení vzdělávání tří školských zařízení – mateřské školy, základní školy a všeobecného gymnázia a IT oboru.

Autor: Educanet

“Naše školka s rozšířenou výukou anglického jazyka nabízí pro děti celou řadu zájmových aktivit. Společný dopolední program, který odpovídá Rámcovému vzdělávacímu programu pro MŠ, je zaměřen na komunikaci v anglickém jazyce. V odpoledních hodinách se děti věnují individuálně hudební přípravě a hře na flétnu, sportovním hrám, dramatickému kroužku, kroužku IT, tanečnímu kroužku a výtvarnému kroužku a keramice pod vedením našich paní učitelek či externích lektorů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme“, říká paní ředitelka Kaššová, která vede síť mateřských školek EDUCAnet a dodává: „Zázemí naší školky tvoří síť původně středních škol v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Českých Budějovicích. V Praze jsme před dvěma lety založili a úspěšně provozujeme mateřskou školku a první a druhý stupeň základní školy. V letošním roce jsme nově otevřeli mateřskou školku v Kladně. Všechny stupně naší vzdělávací soustavy jsou doplněny o vzdělávací centrum EDUCAnet, které pro naše potřeby, ale i pro širokou veřejnost a pro firmy zajišťuje vzdělávání jak v oblasti jazykové, tak v oblasti IT technologií, pohybové kroužky, výtvarné kurzy a podobně. Naše vzdělávací centrum EDUCAnet nabízí také celou řadu rekvalifikačních kurzů pro širokou veřejnost a plánuje spolupráci s celou řadou firem v oblasti prohlubování kvalifikace zaměstnanců.“

Autor: Educanet

Společnost EDUCAnet plánuje vytvořit v Kladně, kromě mateřské školky a vzdělávacího centra, také multigenerační centrum, kde se budou setkávat všechny generace při společném projektu: „Babičko, dědečku - nauč mě...!“, který již řadu let úspěšně funguje ve skandinávských zemích. Děti si společně se seniory budou číst pohádky, poslouchat příběhy a vyprávění, společně se také zapojí do propojení volnočasových aktivit napříč generacemi.

Výjimečnost tohoto zařízení spočívá v ojedinělé koncepci nejmodernější výuky prostřednictvím informačních technologií v rozsahu, který je plně srovnatelný s nejprestižnějšími zařízeními tohoto typu například v Německu, Dánsku či Velké Británii. Vize zřizovatele je provozovat moderní síť škol, které v přátelském systému nabízejí kvalitní vzdělání a připravenost do života. Jednotlivé školy sítě spojují to nejlepší z tradiční výuky s moderními metodami, zejména informačními technologiemi, podporují přirozený rozvoj osobnosti žáka, jeho individuální talent a poskytují každému žákovi osobní přístup.

Nezapomeňte navštívit naše www stránky - skolka.educanet.cz a praha.educanet.cz