Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

6 věcí, které vás v těhotenství překvapí víc, než cokoli jiného

Jste opravdu připravená na všechno kolem těhotenství?
11. dubna 2014 | 14:00

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, věděla jsem, že mě ledasco může zaskočit a překvapit, byla jsem připravená na strie, obří břicho a prsa i na nezvladatelné návaly smutku, radosti a lásky. Jsou ale věci, které mě a vím, že nejsem sama, překvapily mnohem více.

Na záchod 15x za den

Asi každé těhotné ženě je jasné, že bude na toaletu běhat v tomto období mnohem častěji než jindy, možná ji ale překvapí stejně jako mě, že je to tolikrát. Nikdy bych nevěřila, že dítě sedící mi na močovém měchýři způsobí, že budu muset třikrát vystoupit z tramvaje, abych si odskočila do některé z restaurací či veřejných záchodků a co víc, že během dne, kdy pobíhám po městě, mě to bude stát při dnešních cenách téměř 30 korun. Ne nadarmo se dětem říká „Náš drahoušek“.

Porod v hypnóze může být bezbolestný
Autor: Shutterstock.com
Počůrat se smíchy? Žádný problém

Jestli jste někdy pochybovala o rčení „Počůrám se smíchy“, pak věřte, že v těhotenství mu dáte za pravdu. A nemusí to být jen smíchy. I když si na začátku těhotenství pečlivě prostudujete, co všechno vás čeká, stejně budete překvapena s očima na vrch hlavy. Když se totiž váš malý drobeček v bříšku rozhodne pořádně vás dloubnout do močáku, neudržíte se ani za nic.

Chlupy na břiše

„Proboha, proč?“ Budete si říkat při pohledu na své vzdouvající se bříško, na kterém se během těhotenství začnou objevovat chloupky, které tam nikdy dříve nebyly. Blondýnkám přeje štěstí, je zřejmě bude zdobit zlatavé chmýří připomínající velikonoční kuřátka, ovšem temperamentní černovlásky bude asi jímat hrůza mnohem větší.

Těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Hnízdím, hnízdíš, hnízdíme

Ať už máte bydlení zařízené nebo teprve zařizujete, v těhotenství vás posedne tak silná potřeba hnízdit, že zvířecí pudy jsou proti tomu slabý odvar. Najednou budete nutně potřebovat nejen vybavit dětský pokojíček, což by bylo logické, ale vaše touha půjde ještě mnohem dál. Od nakoupení polštářků na sedačku, až po výměnu baterie u umyvadla…..Jen doufejte, že váš partner vás během tohoto hnízdícího záchvatu nezavře do blázince.

Hysterie „Nemám co na sebe“

Patříte mezi ženy, které věčně nemají co na sebe? Pak se v těhotenství zřejmě zblázníte. Asi každá žena je připravena na to, že běžné oblečení rozhodně neoblékne, bude muset přesedlat na mnohem větší velikost či těhotenské oblečení a navíc i některé materiály bude muset oželet, protože jí začnou škrábat. Na co ale asi jen tak připravena nebudete, je fakt, že vám zřejmě nebudou ani ponožky, boty a dokonce i čelenka do vlasů vás začne tlačit. Hysterie z toho, že se zvětšujete úplně všude tak začne nabírat na pravdivosti.

Pokud máte v těhotenství chuť na sex, dopřejte si ho. Neublíží vám, spíše naopak.
Autor: Shutterstock.com
Zvuky motorové pily

Možná jste nikdy nechrápala, najednou vás ale uprostřed noci probudí hlasité zachrápání podobné unavenému dřevorubci. Otevřete oči a možná ze zvyku zamlaskáte na partnera, aby s tím přestal. Jenže to s největší pravděpodobností není on, kdo vydává zvuky motorové pily, ale vy. Během těhotenství totiž natékají nejen nohy, ale také sliznice a tak se většině těhulek stane, že přestanou být něžnými vílami a začnou chrápat.