Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zakázané věty! Nepředstírejte orgasmus a nemluvte o mamince

  • Tohle si raději nechte pro sebe
    2. února 2014 | 12:00

    Nejlepší věc na manželství je to, že se vedle svého muže cítíte tak dobře a můžete mu říct v podstatě úplně všechno. Ale pozor, i přesto si pořád musíte dávat pozor, abyste neranila jeho mužské ego. Protože některé věci se prostě musí říkat s citem a obezřetně. Nechcete si přeci jednou špatně položenou otázkou úplně zavařit. Nikdy byste před svým mužem neměla vyslovit toto:

  • Jsi jako tvůj otec!


    Manželství
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud mu to řeknete s výčitkou a jestliže spolu nemají úplně ideální vztah, bude na pochybách, že zrovna on, který se vždy chtěl chovat přesně opačně než jeho otec, zdědil jeho špatné návyky. Může to být úplná blbost, jako když po sobě neuklízí ze stolu a vám to připomene, že to stejně tak dělá jeho táta. Mnohem efektivnější je jít rovnou k věci a říct: „Miláčku, mohl by sis prosím po sobě uklízet ze stolu,“ to totiž bude mít mnohem větší efekt, aniž byste ublížila jeho citům.

  • Kdy si najdeš novou práci?


    Manželství
    Autor: Shutterstock.com
    Toto je velice citlivá část mužského ega. To jak dokáže zabezpečit svou rodinu je jedním z nejdůležitějších bodů v jeho životě, proto si nejdříve rozmyslete, proč vlastně chcete, aby změnil práci. Myslíte si, že by měl být už dál, co se pozice týče, nebo nejste spokojená s výškou jeho platu nebo tráví moc času v práci místo se svou rodinou? Je důležité, aby vy sama jste věděla proč. Pokud vám nestačí peníze, jděte na to od lesa a snažte se najít způsob jak zorganizovat váš život, aby vám peníze vycházeli, a oba jste byli spokojení. Není dobré tu odpovědnost přehodit jen na něj.

  • Maminka mi říkala, že tohle uděláš


    Srdce
    Autor: Shutterstock.com
    To vás muselo něco opravdu naštvat, protože vytahovat takovýhle argument, to je těžký kalibr. V podstatě mu v hádce dáváte najevo, že nejen že nejste na jeho straně, ale že na té vaší je celá armáda v čele s vaší maminkou. To nikdy nedělá dobrotu. Neměla byste nechat názory cizích lidí zasahovat do vašeho vztahu a předhazovat mu je.

  • Nechej to, já to radši udělám


    Neničte si manželství
    Autor: Shutterstock.com
    Tohle mu ublíží rovnou dvakrát. Zaprvé je to chlap, který má potřebu se o vás starat a obstarávat věci v domácnosti, pomáhat vám, být potřebný. Zadruhé žádný dospělák takovouhle větu neslyší rád. Pokud mu to budete říkat příliš často, bude si za chvíli myslet, že je úplně neschopný a nepotřebný a to určitě nechcete. Proto si dvakrát rozmyslete, jestli to co dělá, ho raději nenecháte dodělat než mu do toho takhle vkročit. Protože to, že dává věci do myčky jinak než vy, neznamená, že to dělá špatně, tak ho nechte.

  • Ano měla jsem orgasmus (když jste neměla)


    Lhaní je hloupost
    Autor: shutterstock.com
    Lhaní není dobré a už vůbec ne v tak intimní záležitosti jako je sex. Proč byste mu o tom měla lhát. Fakt, že se vás na to ptá, už sám o sobě znamená, že není hloupý a že vidí, že něco není dobře. Také to znamená, že chce, abyste si to užila stejně jako on a hodlá pro to něco udělat. Tím, že mu budete lhát, neušetříte jeho pocity ze selhání, naopak, začnete si mezi sebou kopat obří propast. Až zase dojde téma hovoru na sex, řekněte mu, co vám dělá dobře, a uvidíte, že to rád vyzkouší.

  • Opravdu si myslíš, že ti ty kalhoty sluší?


    Ilustrační foto
    Autor: Profimedia.cz
    Tímhle komentářem jistě narážíte na to, že trochu přibral, ovšem způsobem, který raní jeho city. Nejen ženy jsou citlivé na příbytek a úbytek tělesné hmotnosti. Na tento problém je možné upozornit mnohem citlivěji. Začít nejdříve s tím, co se vám na něm líbí a potom se ho zeptat, jestli společně nezačnete třeba chodit na procházky po večeři.
  • Ne, my jdeme večer zase s ním?


    Láska
    Autor: Shutterstock.com
    Nikde není psáno, že oběma partnerům vždycky sednou stejní kamarádi. Pokud má váš manžel jednoho takového, co nemůžete ani vystát, tak ho před ním nijak nehaňte. Nemusíte přeci všude chodit spolu, tak mu navrhněte, ať si udělají pánskou jízdu, vy si oddychnete a oni budou mít klid probírat všechna ta slapská témata, která před vámi nemohou.

  • Prosím tě pohlídej děti, ale nedělej tohle, nechoďte támhle a nezapomeň na tohle…


    Na obezitě dětí mají největší podíl rodiče, kteří jim dávají nevhodná jídla
    Autor: profimedia.cz
    Zapomeňte na takový ten syndrom, že vy víte nejlépe co s dětmi dělat a jak. Pokud budete totiž svého muže neustále přesvědčovat svými kritickými argumenty o tom, že je zcela neschopný a nic nedělá dobře, nebude mít asi potom dostatek entuziasmu k tomu, trávit s dětmi čas. To se vám ale nebude líbit také. Prostě si uvědomte, že je to dospělý chlap, otec vašich dětí, který dobře ví, co a jak a dokáže se o vaše ratolesti postarat stejně dobře jako vy.

Klíčová slova:  manželství, manžel, vztah, rozhovor, tabu, rodina
Diskuse ke článku
.