Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílená redaktorka Vogue: Zhubni, jsi tlustá, vzkazuje dceři (7)

28. března 2012 | 15:27

"Je to krkavčí matka!", říkají o ní zlí jazykové poté, co napsala článek o své, podle jejích slov "obézní" dceři Bee. A jakoby to nestačilo, chystá teď Dara-Lynn Weiss, novinářka časopisu Vogue, novou knihu o rodičovství. Bude nutit i ostatní rodiče, aby jejich děti držely také tak drastickou dietu, kterou musí držet její dcera?!

Redaktorka prestižního časopisu Vogue, přiznává, že její dcera má problém s váhou. Věc, kterou rodiče dětí nejenom neradí slyší, ale většinou ji ani vůbec neřeší, se rozhodla vyřešit velmi brutálně! Napsala o své holčičce článek, kde ji shazuje, že je tlustá!

Je pěkné, když si to rodič alespoň přizná, protože je potřeba pomoci svému dítěti, když to potřebuje, ale může matka sama nasadit dítěti tvrdou dietu bez pomoci odborníků? A je prospěšné (hlavně pro psychiku dítěte), aby se o její váze dozvěděl téměř celý svět prostřednictvím jednoho z nejčtenějších časopisů vůbec?!

Zhubni za každou cenu!

Na paškál si Daru-Lynn vzaly snad všechny ženy, které si její článek přečetly. Je sice hezké, že to myslela se svou dcerou dobře, ale veřejně ji shazovat a nutit ji hubnout pod dohledem časopisu, a bez lékařského dohledu, je více než brutální.

Malá Bea už má zřejmě dost rozumu na to, aby si uvědomovala, jak velký tlak na ni matka vyvíjí. Děti, které jsou v mládí šikanovány kvůli tloušťce pak většinou končí s mentální anorexií a bulimií! Její matka tedy dobrovolně riskuje její život!

Radikální dieta pro anorektičky
Sedmiletá Bea Weiss s maminkou
Autor: Vogue

Dara umístila do časopisu článek s názvem Weight watcher (hlídač váhy), ve kterém píše, že má v plánu s dcerou zhubnout 16 liber za rok, což je v přepočtu na kilogramy zhruba 7,2 kilo! Učinila tak na základě slov doktorky, která jí sdělila obavu, že by její dcera mohla být obézní a mít v budoucnosti problémy s nadváhou.

Při výšce 130 centimetrů vážila 42 kilo, což je sice nadváha, ale rozhodně není důvod k tak hysterickému a drastickému řešení. Pokud zjistíte, že vaše dítě trpí obezitou, je rozumné se obrátit na svého pediatra, nebo navštívit dietologickou poradnu pro děti a dorost.

Anketa
Kdyby bylo vaše dítě obézní, nasadila byste mu dietu?
Ano, chtěla bych mu pomoci
27 %
Ne, měla bych strach mu něco o jeho váze říct
6 %
Asi ano, ale nechala bych to na odbornících
66 %
Hlasovalo: 1252 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

Dara-Lynn ale okamžitě začala s dceřinou velmi radikální dietou. Tady jsou výňatky z jejího článku, kde popisuje, co Bea smí a co ne.

  • Konec Beiným "Pizza pátkům"
  • Když dcera prosí o nějakou sladkost, musí říkat věci typu: "Ne, Beo. Nejezme to, co pro nás není dobré," nebo: "Musíš přestat jíst tyhle blbosti! Po tom akorát ještě víc ztloustneš."
  • V kavárně zásadně házet protestativně ještě dítětem nedotčenou horkou čokoládu do koše, když barista neví, kolik má kalorií.
  • Bea musela jít spát bez večeře, poté, co její matka zjistila, že měli ve škole svačinu, která obsahovala 800 kalorií.

Ztrapníš dceru, napiš knížku
Sedmiletá Bea Weiss s maminkou a zbytkem rodiny
Autor: Vogue

Ačkoliv se veřejnosti její čin hnusí, těch, kteří chtějí na její obézní dceři vydělat, je dostatek. Paní Weiss dostala velmi prestižní nabídku od známého nakladatelství Random House, aby napsala knihu o rodičovství!

Jako redaktorka a spisovatelka je jistě moc dobře obeznámena s tím, že kontroverzní osobní příběhy vedou k obrovské pozornosti médií a jí evidentně není proti srsti využít pro slávu tělo své vlastní dcery. Jen pro zajímavost, kniha se bude jmenovat: "The Heavy", což je v překladu: "Těžký".

Autor: ema