Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Miminko bylo 17 minut mrtvé! Přežilo bez následků!

3. června 2011 | 05:00

Tři infarkty si protrpěl hned po narození Alfie Green z Velké Británie. Dokonce byl přes čtvrt hodiny v klinické smrti! Všechno přežil a má se náležitě k světu.

Zázrak znovuzrození se stal v britském Wolwerhamptonu třítýdennímu Alfiemu Greenovi. Jeho rodiče Stacy a Leonard Brattovi v tu chvíli byli nejšťastnější rodiče na světě, protože jejich syn přežil svou smrt dokonce třikrát. Po prvním infarktu byl celých 17 minut v klinické smrti a srdce se mu potom zastavilo ještě dvakrát. Podruhé na deset minut, do třetice na dvě minuty.

„Je neuvěřitelné, že to nejen přežil, ale i bez následků,“ shodují se lékaři. Tak dlouhá prodleva přívodu krve do mozku může totiž organismus vážně poškodit, k tomu ale naštěstí u Alfieho nedošlo. Má se čile k světu a jeho rodiče si zhluboka oddychli.

Alfie Green se narodil jako zdravé dítě a první problém přišel znenadání po třech týdnech od jeho narození, když s ním rodiče vyrazili do nákupního centra. Novorozeně najednou přestalo dýchat a zfialověly mu rty. Vyděšená matka hned zavolala záchranku. „Pár dní před tím se mi zdálo, že malý nemá pravidelný dech, tak jsem s ním zašla k lékaři, ale řekl mi, že to není nic nenormálního. Ale i tak jsem naštěstí byla ve střehu,“ říká.

Trojsnásobný infarkt

Alfie Green je spokojené a velmi živé dítě.
Autor: profimedia.cz
Nečekaná diagnóza však zněla infarkt. „Smiřovali jsme se s tím, že jsme ho ztratili. Trvalo to nekonečně dlouho, už byl vlastně mrtvý,“ popisuje šokující zkušenost jeho matka Stacey. Navíc se to dvakrát opakovalo. I lékaři se při každém dalším oživování miminka tvářili skepticky, nakonec ale vše dobře dopadlo.

„Nikdy by mě nenapadlo, že někdo tak malý může mít infarkt, a dokonce třikrát po sobě! A nejen to, důležité je, že je syn všechny ve zdraví přežil!“ netají se svým štěstím Alfieho matka Stacy.

Jak se říká: Všechno zlé je pro něco dobré…Z lékařského hlediska právě tato nepříjemnost miminko řádně zocelila a tak malý Alfie Green prý teď přežije už všechno, tvrdí doktoři.

Autor: INT, bak