Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trojan poprvé ukázal malého Toníka

2. listopadu 2010 | 14:42

Ivan Trojan (46) se synem Toníčkem (1) u klavíru, Pavel Liška (39) s malým Šimonem (5) na koni nebo slavný oštěpař Jan Železný (44) s dcerou Aničkou (3) na zahradě - ti a mnozí další svolili k focení, aby jejich tváře podpořily vznik kalendáře, který má přinést peníze na boj s rakovinou.

Slavní tatínkové ve spolupráci s fotografem Petrem Šeblem a Masarykovým onkologickým ústavem nafotili kalendář, který má pomoci v boji proti rakovině varlat a prostaty.

Kalendář bude prodávat za 500 Kč nadace Niké a získané peníze budou použity na koupi nové endoskopické techniky pro sonografii za 5,2 milionů korun.

658646:gallery:true:true

Masarykův onkologický ústav (MOÚ) v Brně je specializovaným onkologickým centrem s nadregionální působností, jediný svého druhu v České republice.

Z iniciativy MOÚ vznikl už pro rok 2009 kalendář známých maminek se svými dětmi (pózovala v něm například herečka Alena Antalová nebo moderátorka Jolana Voldánová). Maminky nyní nahradili slavní tatínkové a budou se snažit o to, aby zisk z prodeje kalendáře byl co nejvyšší.

Autor: jos, gamk