Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka osmerčat rozprodává majetek: Skončí na ulici?

27. září 2010 | 16:48

Matka osmerčat a dalších šesti dětí Američanka Nadya Suleman (35) je zoufalá. Nemá peníze na zaplacení hypotéky a hrozí jí, že přijde o dům. Proto se rozhodla udělat výprodej svých věcí. Zájem o šatstvo, nábytek i nejrůznější haraburdí převýšil očekávání. Policie kvůli návalu lidí musela uzavřít celou ulici. Pár utržených drobných však bude stačit sotva na jednu splátku...

Více než 150 lidí doslova ucpalo ulici u domu slavné matky ve městě La Habra v Kalifornii. Policie ji tak byla nucena uzavřít, protože další zájemci stále přicházeli.

Fotka s mimčem za 100 dolarů

„Snažím se získat peníze, abych měla na jídlo pro děti a na splátku za dům,“ řekla Suleman, která i v zoufalé situaci kolem sebe šířila úsměvy na všechny strany. Aby ne. Součástí pouličního bazaru byla také možnost s Nadyou se vyfotit. Zájemce však za jeden snímek musel zaplatit 10 dolarů. K focení Suleman nenabídla jen sebe, ale samozřejmě také své děti. Ty jsou na pozornost kamer a foťáků již zvyklé! Vždyť krátce po jejich narození je ‚prodala‘ do televizní reality show, za což děti, až dosáhnou plnoletosti, dostanou 4,5 milionu dolarů. V porovnání s tím tak byla fotka s miminkem skoro za hubičku – za 100 dolarů.



Přestože je Suleman na mizině, odmítla velice lukrativní nabídku focení erotických snímků pro pánský magazín. Nabízeli jí už údajně také roli v pornofilmu. „Nikdy nebudu pózovat nahá, abych měla na hypotéku. Jsem dobrá matka a moje děti jsou na prvním místě. Přes všechno se dostaneme,“ pevně doufá matka čtrnácti dětí.

Prodávala podepsanou podprsenku

Suleman vzala výprodej dost od podlahy. Na věšáky před domem vyvěsila například podepsanou kojicí podprsenku (20 dolarů), čtrnáct malinkých halloweenských kostýmů pro čertíky (50 dolarů), dokonce i své červené bikiny, v nichž se nechala vyfotit na titulku magazínu Star krátce po porodu.

Lákavým artiklem byla také pohovka, na které Nadya seděla, když oznámila své těhotenství, nebo osmimístná židle, kterou dostala od Oprah Winfrey, když byla hostem v její show.



Matce a jejím 14 potomkům, které vychovává sama, bez otce, hrozí vystěhování, pokud nezaplatí. Nejedná se však o pár tisícovek. Na rodinný dům si Suleman půjčila téměř 10,6 milionu korun. S financováním jí pomáhal otec Ed, na kterého je nemovitost od loňského roku napsána. Teď však přestaly chodit měsíční splátky a držitel hypotéky se svých peněz nehodlá vzdát. Ed Suleman, který své dceři rozlehlé sídlo pronajímá, měl platit měsíčně asi 75 tisíc korun. Zároveň měl teď uhradit i poslední splátku úvěru, která činí téměř 8,5 milionu korun.

Autor: INT, šim