Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Martina jde ve Výměně do romské rodiny: Stydíš se snad, že jsi u cigánů?

6. dubna 2012 | 05:00

3. díl letošní Výměny manželek si přichystal pro diváky další specialitu: Manželka Martina si totiž vyzkouší, jaké je to být součástí početné romské rodiny. A vrátí se i jedna pro mnohé známá televizní tvář.

Týden co týden se scénáristé snaží dát dohromady dvojice manželek, které mají rozdílné životní postoje či přístupy. Třetí díl nové série Výměny bude těžit ze srovnání kompletně odlišného životního stylu zúčastněných. Zaostřeno tentokrát totiž bude především na početnou romskou rodinu. Ale pěkně popořádku.

Pár č. 1 - Martina a Václav Boteovi z M. Boleslavi: Jak mají prostřeno?

První manželkou, kterou čeká desetidenní výměna, bude Martina (36) z Mladé Boleslavi. S manželem Václavem má malého syna Venouška a žijí v částečně zrekonstruovaném 3+1.

Hlavním koníčkem jejího manžela je hraní v country skupině. A také vaření. Přijde Vám Václav Botea odněkud povědomý? Pak jste patrně sledovali díly kuchařské show Prostřeno, které vysílá konkurenční televize Prima. Václav se zde prezentoval jako poměrně zdatný a pohodový kuchař.  

Rodina Boteových (Výměna manželek 5, díl 3.)
Autor: TV Nova

A maminka Martina vysvětluje, proč se přihlásili tentokrát do "novácké" reality show: „Chtěla bych zkusit žít 10 dní s nějaký problémovým pánem a zajímá mě, jestli bych ho dokázala srovnat,“ říká Martina a nezastírá, že je žárlivá a hodně fixovaná na rodinu.

Po manželových kuchařských schopnostech se tak chce nechat tentokrát otestovat sama, jak celou náročnou životní situaci zvládne. Ale to ještě nevěděla, kam jí scénáristé přesně pošlou...

Pár č. 2 - Monika a Jaroslav Olachovi: Romská rodina ze západních Čech

Manželé Olachovi (Výměna manželek 5, díl 3.)
Autor: TV Nova

V bytě 2+1 na sídlišti v Chodově na Karlovarsku žije temperamentní pětičlenná romská rodina Olchových. Do Výměny se prý přihlásili z recese. Pevnou rukou rodinu vede maminka Monika (41), výrazné slovo si však drží i její tchyně.

"Chci zkusit, jestli je to všude stejné jako u nás," říká Monika k Výměně a dodává: "Potřebujeme pauzu, už jsme spolu dlouho,“ říká o 23 let trvajícím vztahu.

Zápletka: Zvládne Martina 10 dní v prostředí romské rodiny?

Zápletka je jasně daná. Problematika soužití s romskou menšinou je přitom (nejen) v českých podmínkách značně ožehavou otázkou. Maminka Martina si proto do romské rodiny přináší jisté předsudky a obavy. A navíc ji čekají střety s tchyní a dokonce i nařčení z rasismu. Jako by se prý styděla za to, že je mezi "Cigány" a byla na ně zasedlá...

Problémy se vyskytnou i kolem živení hladových krků a také uklízení. A velký úspěch nebude mít ani romská zábava. "Oni žijou úplně jinak, já do toho vůbec nechci zapadnout," přiznává během Výměny Martina, která se však v romské rodině příliš nepředře a na ostatní působí především jako "fiflena". "Já bych takovouhle ženskou nechtěl za nic na světě," postěžuje si na náhradní manželku Jarda.

Ani Monika to však nebude mít snadné. Její přirozený temperament bude Václav krotit jen stěží. Tahle Výměna manželek bude mít nepochybně pořádné grády.