Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Blesk: Půl milionu dětem!

Charita
6. června 2008 | 05:00

Šéfredaktor deníku Blesk Vladimír Mužík předal ředitelce občanského sdružení Život dětem Anně Strnadové darovací šek na půl milionu.

 

 

Blesk pomáhá dětem, které to opravdu potřebují! Těm, které trpí handicapem, těžkou nemocí, mají následky po autonehodě či zranění... Už před časem nejčtenější deník v Česku vyhlásil akci "Srdce pro děti".

Ta směřuje právě k pomoci těmto nemocným či opuštěným dětem. A včera Blesk do začátku projektu oficiálně vložil 500 tisíc korun.

"Považuji za nesmírně důležité, aby Blesk podporoval správné věci," uvedl k projektu šéfredaktor deníku Blesk Vladimír Mužík, který šek na půl milionu předal občanskému sdružení Život dětem.

Spolu s ním a lékaři z motolské nemocnice bude Blesk vybírat děti, které potřebují naši pomoc. Získat peníze na lékařský zákrok, koupit nedostupný přístroj, který jim pomůže, nebo třeba najít rodinu...

K čemu bude sloužit půlmilion? Za 150 tisíc už byl zakoupen přístroj na pediatrickou kliniku – analyzátor krevních plynů, dalších 350 tisíc bude věnováno na samotný projekt.

Víte o někom, kdo by potřeboval pomoc? Napište nebo zavolejte. Všem se ozveme zpět. Nejde totiž jen o pomoc finanční, ale i poradenství, najít kontakty na lékaře...

Ale pomoci můžete i vy. Přes dárcovské SMS se jen od startu projektu vybraly, a už také začaly pomáhat, desítky tisíc korun. Právě díky vám, čtenářům Blesku!


Jak můžete pomoci i vy, čtenáři?

Blesk vložil do začátku celé akce půl milionu korun! Podpora dětí ale bude stát jistě mnohem více. Na pomoci vyřešit konkrétní osudy dětí se tak mohou podílet i čtenáři Blesku. Stačí poslat jakoukoliv částku na účet 83297339/0800 pod variabilním symbolem 1234 či přispět pomocí dárcovské SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na číslo 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč, poskytovatelem služby DMS je Fórum dárců, o. s.).

Jakmile redakce Blesku vybere první příběh dítěte, bude tato obecná sbírka ukončena a začne se s časově omezenou sbírkou přímo na konkrétní případ. Vybrané peníze se použijí na pomoc zveřejněnému dítěti, zbylé peníze pak půjdou přes Život dětem a Motol na pomoc stejně postiženým dětem.


Co nebudeme podporovat?

"Srdce pro děti" nebude podporovat alternativní léčbu ani experimentální léčbu. Stejně tak léčbu v zahraničí, pokud to ovšem "naši" lékaři přímo nedoporučí...

S kým spolupracujeme?

Akci pořádá deník Blesk spolu s občanským sdružením Život dětem. Partnery akce jsou lékaři z pediatrické kliniky Fakultní nemocnice Motol v čele s primářkou MUDr. Janou Tejnickou.

Kam psát?

Vaše dopisy s popisem problémů konkrétních dětí posílejte na adresu Blesk, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7 – heslo "Srdce pro děti". Můžete samozřejmě i mailovat na adresu srdceprodeti@ ringier.cz.

Komu chceme pomoci?

Dětem, které trpí nějakým handicapem... Dětem, které postihla těžká nemoc či zranění... Dětem, které nemají rodinu a po něčem, pro ně nedostupném, obrovsky touží... Blesk se bude věnovat osudům těch, kterým zdravotní pojišťovna nebo jiné státní instituce nejsou ochotny či schopny potřebné věci či tužby hradit ze svých zdrojů... Může se jednat o přístroje, pomůcky, léčebné postupy apod.

Kdo se na nás může obracet?

Cílem akce je pomoci hlavně handicapovaným a nemocným dětem. Na Blesk by se tak měli obracet rodiče, rodinní příslušníci či jiné zainteresované osoby od dětí!

Co bude dál?

Redakce Blesku shromažďuje emaily, tipy, dopisy a vybere ve spolupráci s občanským sdružením Život dětem a motolskou nemocnicí první případ! Dítě pozveme do Prahy na vyšetření, Motol navrhne léčbu. Celý průběh bude Blesk sledovat a čtenáře průběžně informovat. Pak Blesk vybere další dítě...

 

 

 

 


Autor: red
Související články
Video se připravuje ...