Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zraněná Zagorová oplakává Srdce pro děti: Na galavečeru ji zastoupí Margita

15. prosince 2013 | 15:11

Dnešní Srdce pro děti Hana Zagorová (67) už několik dnů oplakává. Zlomené rameno zpěvačce nedovolilo, aby se charity, na kterou se tak těšila, zúčastnila.

„Jsem z toho tak smutná, moc jsem pro ty dětičky chtěla něco udělat. Štěfíček bude ale zpívat i za mne a já budu na děti u obrazovky myslet,“ řekla Blesku Hanka, která se akce poprvé zúčastnila loni.

Pro nemocné děti měla zazpívat duet se svým manželem, světovým tenorem Štefanem Margitou (57). „Hanka se nemůže s ortézou do ničeho obléknout. Taky nemůže s tou rukou vůbec pohnout. Strašně ji to Srdce mrzí,“ svěřil včera při zkoušce v Obecním domě Štefan, který pro Srdce pro děti zpívá letos poprvé. „Příští rok nám to vyjde ale určitě oběma,“ doufá Zagorová.

Komu je výtěžek věnován

Výtěžek benefičního galavečera Srdce pro děti je určen na nákup zdravotních pomůcek pro děti postižené mukopolysacharidózou, nemocí »motýlích křídel«, dětskou mozkovou obrnou, autismem, spinální svalovou atrofií a dystrofií, dětem s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním či cystickou fibrózou, které jsou v domácí péči svých rodičů. Blesk zveřejňoval příběhy osmi dětí reprezentujících vždy jedno z onemocnění.

Jak můžete přispět i vy?

Pošlete dárcovskou SMS ve tvaru: DMS SRDCEPRODETI na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč, Život dětem dostane 28,50 Kč). Službu DMS provozuje Fórum Dárců.

Vydražte srdce

Můžete mít doma jedno z dřevěných srdcí zdobených zpěváky a herci. Stačí se zúčastnit dražby na Aukro.cz a budou vaše. Výtěžek bude oznámen dnes večer v přímém přenosu galavečera!

Galavečer můžete sledovat již dnes online na www.blesk.cz/srdceprodeti

Autor: mir
Video se připravuje ...