Obyčejné škrábnutí způsobí na kůži malého Samuela ošklivou ránu. „Na první pohled je Samuel zcela zdravý kluk, ale nemoc ho opravdu bolí. Musí být ostražitý a přesto se šrámům a krvavým zraněním nevyhne,“ prozradila jeho matka Katka Ungerová.

Spolužáci o Samuelově nemoci vědí. „Paní učitelka dětem na začátku roku přečetla pohádku o chlapci s mojí nemocí a tak si všichni dávají větší pozor,“ řekl Blesku Samuel.

Péče o nemocného hocha rodinu stojí spoustu peněz. „Partner je momentálně bez práce. Já pracuji jako dělnice a speciální krémy, šampóny, zdravotnický materiál, oblečení stojí opravdu dost peněz. Ale nestěžujeme si, protože víme, že je na tom řada rodin ještě hůře než my,“ podotkla paní Ungerová.

Samuel by byl moc rád, kdyby z projektu Srdce pro děti, získal oblíbené postavičky Lego Hero Factory nebo odlehčenou aktovku. „Já bych pro něj chtěla spíše nový koberec do pokojíčku, ozdravný pobyt nebo speciální povlečení na postel. Ale galavečer plní přání dětem a já Samuelovy sny chápu,“ dodala Samuelova maminka.