Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Galavečer Srdce pro děti: Hvězdy pomáhají, pomozte i vy!

13. prosince 2012 | 17:12

Velkolepá akce s jediným cílem: Pomoci! To bude benefiční galavečer Srdce pro děti v neděli 16. prosince. Pořádá ho občanské sdružení Život dětem, se kterým je Blesk spojen už mnoho let právě díky projektu Srdce pro děti. Chcete také přispět na dobrou věc?

Celý slavnostní galavečer bude především o prezentaci osmi příběhů dětí, které trpí různými druhy postižení či jsou nevyléčitelně nemocné. Vnést trochu štěstí a radosti do jejich života můžete hned několika způsoby.

Třeba zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777. Cena jedné je 30 Kč.

Mluvte s hvězdami

Další možnost budete mít během večera. Do improvizovaného call centra v Obecním domě v Praze zasedne několik desítek známých osobností. Budete moct nejen přispět, ale i si s nimi krátce popovídat! V přímém přenosu zároveň vystoupí takové hvězdy, jako Karel Gott, Marie Rottrová nebo Miro Žbirka.

Miliony pro děti

Akce se koná, především díky nadaci Život dětem, již po třetí. „Jenom během loňského večera jsme vybrali 9,7 milionu korun, a mohli jsme tak pomoci 312 dětem,“ prozradila Blesku Anna Strnadová, ředitelka nadace Život dětem.

Večer plný hvězd: Kdo všechno vystoupí v přímém přenosu?

Celý galavečer bude probíhat na dvou místech zároveň. První část se odehraje v prostorách Smetanovy síně v Obecním domě. Při té příležitosti v přímém přenosu vystoupí Karel Gott, Marie Rottrová, Petr Kolář, Hana Zagorová, Miroslav Žbirka, Jitka Zelenková nebo Pepa Vojtek.

V přilehlém salonku usednou do zřízeného call centra herci ze seriálů Cesty domů či Obchoďák a spolu s dalšími známými osobnostmi budou telefonními operátory, kteří mají od diváků přijímat částky pro Srdce pro děti.

Komu je celý večer věnován?

Výtěžek benefičního galavečera Srdce pro děti je určen na nákup zdravotních pomůcek pro děti nemocné mukopolysacharidózou, nemocí „motýlích křídel“, dětskou mozkovou obrnou, autismem, svalovou atrofií a dystrofií, dětem s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním a celiakií, které jsou v domácí péči svých rodičů.

Slavní malovali anděly: Vydražit je můžete v neděli!

Už v neděli odstartovala dražba andělů na serveru Aukro.cz (navede vás tam odkaz na www.zivotdetem.cz). Jde o sedmdesáticentimetrové sochy, které vlastnoručně zdobili Karel Gott, Lucie Bílá, Dagmar Havlová, Petr Janda, Jitka Zelenková, Veronika Žilková a Květa Fialová. Vyvolávací cena každé je jedna koruna a výtěžek půjde právě na Srdce pro děti. Dražba končí tuto neděli 16. prosince.

Autor: Kateřina Kycltová
Video se připravuje ...