Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Srdce pro děti: Pomáhají hvězdy, pomozte i vy! Už zítra!

16. prosince 2011 | 22:28

Už zítra ve 20 hodin můžete na TV Prima sledovat jedinečný benefi ční galavečer, jehož výtěžek půjde na pomoc nemocným a handicapovaným dětem. Podpořte i vy projekt občanského sdružení Život dětem a Blesku Srdce pro děti. Ve dvouhodinovém programu galavečera zazpívají ty největší české hvězdy včetně Karla Gotta, Lucie Bílé, Ewy Farné, Michala Davida nebo Leony Machálkové. V průběhu večera se budou vybírat na pomoc dětem finanční příspěvky jak od vás – čtenářů Blesku a diváků TV Prima – tak také od řady firem z celého Česka.

Přispět můžete i vy, a to: zasláním peněz na účet sbírky, nebo pomocí dárcovské SMS. Pokud se rozhodnete poslat peníze na účet, můžete v průběhu pořadu zavolat do našeho call centra a sdělit celebritám na telefonu, kolik jste se rozhodli přispět. Vaše jméno s částkou se následně objeví na obrazovce.

V call centru budou telefonické hovory zvedat třeba herci, moderátoři nebo sportovci. Na obrazovce budou zároveň představeny i příběhy osmi dětí s různým zdravotním postižením. Takže zjistíte, jak je možné dětem pomoci, a dozvíte se také, co si o dané nemoci myslí patroni těchto dětí, kterými jsou: Karel Gott (patron dětí se svalovou atrofií a dystrofií), Martin Chodúr (patron dětí s mozkovou obrnou), Jiří Korn (patron dětí s autismem), Jitka Zelenková (patronka dětí s nemocí motýlích křídel), Miroslav Etzler (patron dětí s onkologickým onemocněním), Alois Švehlík (patron dětí s mukopolysacharidózou), Petr Konáš (patron dětí s těžkými popáleninami) nebo Kamila Špráchalová (patronka dětí bez střev).

Neexistuje celebrita, kterou by projekt Srdce pro děti oslovil a ona by se ho odmítla zúčastnit. A co víc, patroni za svými nemocnými dětmi vážili i stovky kilometrů, aby je v jejich domovech mohli navštívit. „Za všechny mluví Karel Gott, který v naprosto nabitém programu jel za dětmi až do Zlína. Svůj program bez řečí přizpůsobil dětem. Stejně tak ochotný byl Mirek Etzler nebo Alois Švehlík. Všichni si našli čas, vymysleli a přivezli dárky a dětem se věnovali. Patří jim potlesk, stejně jako všem ostatním účinkujícím,“ řekl Blesku režisér zítřejšího večera Jiří Adamec, když byl Blesk na zkoušce galavečera, která trvala celé dva dny. Moderování se ujali Tereza Kostková a Vlasta Korec.

Řada dětí neměla to štěstí, aby se narodila zdravá. Přesto se i navzdory svému handicapu umí radovat ze života. A vykouzlit na jejich tvářích úsměv je cílem sbírkové benefiční akce deníku Blesk, sdružení Život dětem a TV Prima Srdce pro děti.

O benefičním galavečeru Srdce pro děti se dozvíte na: www.blesk.cz/srdceprodeti

Autor: Michaela Remešová, lmk
Video se připravuje ...