Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Páni kluci: Dva dny zábavy a poučení s časopisem ABC se povedly!

Video se připravuje ...
Páni kluci: Dva dny zábavy a poučení s časopisem ABC se povedly!
VIDEO: ABC/Karel Dlabač
31. května 2018 | 07:15

Tak tohle se povedlo! Lukostřelba. Virtuální realita. Vykopávání starověké kostry. Dabování animáků. A ještě k tomu vystoupení známých osobností. To vše se odehrávalo po dva dny v Národním zemědělském muzeu v Praze na festivalu Páni kluci s časopisem ABC. 

Už v polovině prvního dne Pánů kluků bylo jasné, že abíčko připravilo festival, který je všechno, jen ne nudný. Tisíce rodičů s dětmi se proplétaly všemi patry muzea, hrály si, smály se a společně objevovaly nové zážitky prostřednictvím nejrůznějších atrakcí. A místo toho, aby návštěvníků postupně ubývalo, přicházeli další a další. Pro každého se tu něco našlo.

GALERIE: Podívejte se na fotky z akce Páni kluci

Pakliže patříte k pravidelným čtenářům abíčka a abicko.cz, mohli jste osobně potkat řadu lidí, se kterými jsme spolupracovali. Téma propojování zajímavých lidí ze stránek časopisu s vámi pro nás bylo velmi důležité.

Z vašich reakcí na články víme, že vás baví třeba virtuální realita, experimentální archeologie a paleontologie nebo lego roboti a dobrodruzi, kteří cestují po světě třeba v balonu nebo v kamionu. A ti všichni byli k dispozici. Svůj stánek na akci měly i naše další tituly: Maminka, Sluníčko a Mateřídouška.

Do vesmíru i za legionáři

V první řadě jste se s nimi mohli potkat v jednotlivých stáncích, kde jste mohli odhalovat třeba starověký hrob nebo kostru dinosaura, střílet z luku, popovídat si s legionáři nebo dabovat animák, podívat se do vesmíru za Krtečkem nebo si nechat vysvětlit, jak funguje 3D tiskárna (a nechat si něco vytisknout). V druhé řadě pak všichni naši zajímaví kamarádi vystupovali v krátkých přednáškách, ve kterých představili svou práci a odpovídali na dotazy.

Přednáškový sál se rozhodně neměl za co stydět. Přijel i Martin Rota se Zvědátory, Honza Weber předvedl triky s hakisákem a Matěj Kodeš vykouzlil na každé tváři radostné úsměvy bublinovou show. S Klárou Kolouchovou jste mohli vystoupat na horu Everest a Lukáš Fibrich vám vysvětlil, jak se narodil Mourrison a jak vůbec kreslit komiksové postavy. Z Lukášovy dílny si pak spousta z vás odnesla vlastnoručně namalovaného Mourrisona!

Nedokážeme zpětně posoudit, co bylo na Pánech klucích to největší lákadlo, protože plno bylo všude a nikdo si nestěžoval, že by se nudil. Dokonce i v neděli, kdy jsme v tak velkou návštěvnost ani nedoufali. Dohromady vás za oba dny přišlo více než 7500! Děkujeme! Bylo vidět, že se bavíte. Třikrát denně si navíc stovky lidí stouply na schody NZM, aby všichni slyšeli, jak šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák vyhlašuje desítky výherců tomboly.

Na Pány kluky zavzpomínáte na fotkách a videích a nebojte se podívat i na Facebook, kde jsou videozáznamy našeho živého vysílání. Dozvíte se v něm další informace a znovu prožijete úžasnou víkendovou atmosféru. A jestli vám festival utekl, tak nezoufejte! Třeba se uvidíme příští rok na tom samém místě!

Autor: red