Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kam s dětmi o víkendu? Na čerty do zoologické nebo na výlet lokálkou

  • Jestli vás zajímá, jaké vánoční tradice naši předci dodržovali, navštivte některý ze skanzenů, třeba Veselý Kopec.
    4. prosince 2015 | 06:00

    Druhý adventní víkend se to ve všech městech bude hemžit Mikuláši a jejich doprovodem, to ale neznamená, že se od nich musíte pouze nechat děsit. O víkendu si můžete vybrat z mnoha akcí, kde se sice tato kouzelná trojice objeví, ale pouze jako doprovodná atrakce. 

  • Na advent za zvířátky

    Na advent vyrazte třeba do ZOO Liberec!
    Autor: profimedia
    Chodíte rádi do zoologické zahrady a chcete zažít něco netradičního? Pak se vydejte na adventní večerní prohlídku! Ta první připadá na pátek 4. prosince (17.00 – 19.00), kdy mohou děti v zoo potkat Mikuláše, čerta a anděla. Dvě místa v zoo se v tento večer promění ve stylizované nebe a peklo, kde se Mikuláš a čerti budou setkávat s malými a velkými hříšníky. Každé dítě dostane i malou odměnu. Dále bude připravena prohlídka prostor nové zvířecí kuchyně, kde bude možné najít i ukázky krmných dávek pro jednotlivé skupiny zvířat. Po komentovaném cvičení a krmení lachtanů proběhne rukou Mikuláše a anděla v 18.40 slavnostní odhalení nového betléma v zoo, jehož tvůrkyní je malířka Jitka Navrátilová. Více se dozvíte zde.
  • Rozsvícení stromu v Praze

    Rozsvícení vánočního stromu
    Autor: Profimedia.cz
    Slavnostní rozsvícení pětimetrového, krásně ozdobeného vánočního stromu bude možné spatřit v pátek 4. 12. v 16.30. Kouzelnou atmosféru dotvoří dětský pěvecký sbor Radost, který zazpívá právě v okamžiku rozzáření tisíců světýlek. Pro potěšení nejmenších pak budou mezi lidmi procházet pohádkové postavičky, které se budou ptát na jejich přání a především na to, co přejí svým blízkým. Doprovodný program bude během obou dní konání akce stejný: rodiny, páry i přátelé si budou moci pořídit společné fotografie ve vánočně dekorovaném fotokoutku, k výrobě vánočních přání a jmenovek poslouží kreativní dílna, která zároveň poradí s balením dárků, a profesionální maskérky budou připraveny tematicky nebo dle přání ozdobit každý dětský obličej. A konečně pro zahřátí bude na místě stánek s teplými nápoji pro děti i dospělé a s vánočně zdobenými perníčky. O příjemnou náladu se v pátek i v sobotu postará kapela, která bude hrát vánoční koledy a známé melodie. V sobotu 5. 12. navíc přijdou i Mikuláš, čert a anděl.

    Strom přání najdete na náměstí mezi budovami ArtGen Office Gallery, U Garáží 1, Praha 7 – před výdejním místem MALL.CZ, v pátek 4. 12., 16–19 hodin, v sobotu 5. 12., 13–18 hodin.

  • Advent ve skanzenu

    Veselý Kopec
    Autor: Profimedia.cz
    Jestli si chcete odpočinout od čertů a Mikulášů, vyrazte třeba do některého skanzenu, které se tradičně během adventu zahalí do vánoční atmosféry. Prohlédnout si můžete tehdejší výzdobu a můžete poznat tradice, které naši předci dodržovali. Jedním ze skanzenů, kde můžete nasát atmosféru Vánoc, je Veselý Kopec na Vysočině. Je zde téměř třicet objektů, mezi nimi třeba včelín, bělidlo, zvonička, ale také krásné usedlosti. Veselý Kopec můžete znát i z pohádek, točily se zde pohádky Lotrando a Zubejda nebo Nesmrtelná teta. Více o skanzenu a akcích v něm konaných se dozvíte zde.
  • Mikulášské tvoření

    Dnes přijde Mikuláš, čert a anděl!
    Autor: Profimedia.cz
    V předvečer svátku sv. Mikuláše již tradičně navštěvují čert, Mikuláš a anděl děti. Ty hodné odměňují dobrotami a pro ty zlobivé mají připravené uhlí a brambory. A nejinak tomu bude i letos. V sobotu 5. prosince navštíví tato trojice i Era svět. Kromě sladké odměny na děti, ale i jejich rodiče čeká bohatý doprovodný program. Zatímco se budou děti bavit při výrobě vánočních přáníček, svícnů, zdobení perníčků či malování na obličej, budou si moci rodiče vychutnat dobroty z vánočního menu, které nabízí Naše kavárna. Vše se bude konat od jedné do šesti večer.
  • Za Mikulášem vláčkem

    Lokálka
    Autor: Petr Lemberk / MAFRA / Profimedia
    V zimě sice turistický vlak v podhůří Krušných hor nejezdí, ale mikulášský víkend bude výjimkou. Nejen malé uličníky potěšíte výletem lokálkou z Litoměřic přes Lovosice a Most až na hřebeny hor na Moldavu. Na cestě turisty doprovodí trojice Mikuláše, čerta a anděla a nejen pro děti tu bude také připraveno občerstvení. Trasa je zajímavá nejen krásnou krajinou kolem, ale také tím, že vlak místy musí překonat stoupání až 24 procent. A ze 150 m n. m. vystoupá až do 800 m n. m. Celá trať nese název Švestková dráha.

     

     

Diskuse ke článku
.