Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kam s dětmi o víkendu? Do kina na zakázaný ostrov nebo do kuchyně Rudolfa II.

  • Od čtvrtka je v kinech film Aldabra od Steva Lichtaga. Pokud chcete pohlazení po duši, pak na něj určitě vyrazte!
    20. listopadu 2015 | 10:00

    Jestli máte rádi přírodu, moře a cestopisy, rozhodně na nic nečekejte a vydejte se o víkendu do kina na film Aldabra režiséra Steva Lichtaga. Každému se nemusí chtít trávit víkend zavřený v sálu kina, proto pro vás máme i tentokrát další tipy na víkend, kam se dá vyrazit s dětmi. Nebo byste raději do divadla? 

  • Výlet na zakázaný ostrov

    Steve Lichtag (uprostřed) a kameramani při natáčení filmu Aldabra.
    Autor: archiv firem
    Jestli vám tady v České republice začíná být už trochu chladno a rádi byste se zahřáli, vyrazte do kina na dobrodružný film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Zahřeje vás rozhodně na duši. Natáčet na ostrově Aldabra je pro filmaře téměř nemožné. Týmu českých filmařů pod vedením Steva Lichtaga se to ovšem povedlo. Vy se tak s dětmi můžete těšit na skvělou podívanou natočenou na ostrově, který už během své existence několikrát celý zmizel pod hladinou a opět se vynořil. Podmořská fauna a flora jsou zde nepopsatelné a vy to můžete sledovat na základě příběhů mořských želv, ryb a ráčků. Komentář namluvil Oldřich Kaiser a s 3D obrazem budete přímo vtaženi do děje.
  • Světluškový rej ve Zlíně

    Lampionový průvod
    Autor: Profimedia.cz
    Jestli pocházíte ze Zlína a okolí a máte doma malé dětičky, pak si s nimi nenechte ujít Světluškový rej, který proběhne v pátek 20. listopadu. Sraz je v 16.30 na náměstí Míru před pódiem a odtud se průvod vydá po stopách těchto svítících broučků. S sebou potřebujete akorát dobrou náladu, lampion a případně nějakého malého kamaráda, který půjde s vámi. Čeká vás spousta legrace, atmosféra večerního Zlína, procházka parkem s pohádkovými postavami, a kdo chce, na toho cestou čeká i malé občerstvení. Více se dozvíte zde.
  • Historické hračky v Děčíně

    Model parní lokomotivy
    Autor: Shutterstock.com
    Technické muzeum v Děčíně bude až do konce ledna brnkat na strunu všem klukům, a to nejen těm malým. Od 17. listopadu do 20. ledna je zde výstava věnována historickým modelům vláčků z let 1890 až 1960. Vystaveny zde budou výrobky předních českých i světových výrobců hraček, můžete se tak podívat, s čím si hráli nejen vaši tatínkové, ale i dědečkové a pradědečkové. Kromě hraček zde ale budou i dobové letáky a katalogy hraček. Více o výstavě se dozvíte zde.
  • Sladký festival v Ostravě

    ss
    Autor: profimedia.cz
    Kdo by nemiloval čokoládu! Jestli i vy patříte mezi ty, pro které je tato sladká pochoutka vášní, pak si přijdete na své o víkendu v Ostravě. Na výstavišti totiž celý víkend probíhá Čokoládový festival! Kromě toho, že po celý festival si budete moci ochutnat a koupit nejrůznější druhy čokolád, bude na vás čekat i doprovodný program. Dozvíte se zajímavosti o čokoládě a užijete si rozhodně sladké odpoledne! Více se dozvíte zde.
  • Uvařte si podle receptu Rudolfa II.

    Zámek Radim
    Autor: Profimedia.cz
    Na zámku Radim ve Středočeském kraji zahajují zimní sezonu. A na své si zde přijdou zejména gurmáni, protože všechny prohlídky budou přizpůsobeny jídlu a stravování, konkrétně gastronomii z dob Rudolfa II. Zjistíte, jak hodovali naši předci, a budete se moct podívat do černé kuchyně. Kromě toho si ze zámku můžete odvézt dobové recepty. Více informací zde.

  • Zajděte si do divadla na Báru Štěpánovou

    Jak uvařit žábu
    Autor: Divadlo Palace

    Smolařka Blažena dospěla na konec své tragikomické životní cesty. Zbývá jen předstoupit před nebeský soud a obhájit své skutky. Diváci v rolích porotců sledují nevšední soudní proces, který má za cíl vynesení jasného rozsudku. Peklo, nebo ráj? Skvělé zahraný, jímavý, hořkosladký příběh o lásce až na věčnost je protkán mnoha retrospektivními vstupy, které skýtají Báře Štěpánové dosud nevídanou hereckou výzvu. Její kolega Pavel Nečas ve hře představuje všechny Blaženiny "osudové muže", dohromady sedm zcela rozdílných mužských typů. Není to jednoduché, hrát každého jinak, správně a přesně předvést výrazný charakter na nevelké ploše. Kdy a kde? Představení dává Divadlo Palace na Václavském náměstí v Praze v sobotu 21. listopadu. Více informací zde

  • Potraviny pomáhají

    NÁRODNÍ POTRAVINOVÁ SBÍRKA
    Autor: NÁRODNÍ POTRAVINOVÁ SBÍRKA
    V sobotu 21. listopadu 2015 se v Česku již potřetí koná charitativní Národní potravinová sbírka, která si během krátké doby vybudovala silnou tradici. Díky sbírce, do níž se zapojují tisíce nakupujících i dobrovolníků, se v období před Vánoci dostanou k lidem bez prostředků potraviny, které by si jinak nemohli dovolit koupit. Ve více než 470 obchodech po celé zemi v sítích Albert, dm, Globus, Kaufland, Makro, Penny Market a Tesco budou celou sobotu 21. listopadu asistovat dobrovolníci v typicky modrých zástěrách s logem projektu Potraviny pomáhají. Více se dozvíte ZDE.

Diskuse ke článku
.