Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam s dětmi o víkendu? Do loutkového divadla nebo na svatomartinskou husu!

  • Co takhle vyrazit do loutkového divadla?
    6. listopadu 2015 | 10:00

    Je to takové divné mezidobí. Ten nejhezčí podzim už pomalu ztrácí na intenzitě, hrady a zámky minulý víkend uzavřely své brány a Vánoce jsou ještě dost daleko. To ale nic nemění na tom, že prolenošit celý víkend doma se sice může zdát jako fajn plán, ale – co si budeme povídat – trochu nudný. Podívejte se, jaké tipy jsme pro vás a vaše děti přichystali tentokrát! 

  • Ostravské loutky v Praze

    Ostravské loutkové divadlo
    Autor: Divadlo Loutek Ostrava
    Vy si u toho krásně odpočinete a vyčistíte hlavu, vaše děti se královsky pobaví! A při čem? Při loutkovém divadle! V pohádkách se často dějí velmi neobvyklé věci. Ale že by se z vlka stal vegetarián a zajíček s ním vyl na měsíc? To už je nesmysl, literárním jazykem řečeno nonsens. A pohádka mladé polské autorky je plná krásných nonsensů, překvapivých nápadů a humoru. Líčí příběh malého zajíčka a starého vlka, který na sklonku života začal poslouchat své srdce. Jestli tedy toužíte vyrazit za kulturou, poznačte si v diáři neděli 10.30 a v mapě si zaškrtněte Divadlo v Celetné. Více se dozvíte zde.
  • Sweet Preweet Market

    Sweet Preweet Market
    Autor: facebook.com
    Tuto neděli můžete se svými malými ratolestmi zajet si podívat se do Radlické kulturní sportovny, kde se pořádá prodejní výstava originálních českých a slovenských značek, které vyrábějí produkty pro děti. Najdete tu hračky, knihy, kreativní sady nebo věci do interiéru – a ještě mnohem víc. Pro mrňouse tu bude kreativní dílna, kde se budou moci s asistencí milé tety z Krasohled vyřádit při jejích Krasohrátkách. Mlsouni si jistě pochutnají na výborných sladkostech z dílny Lelí’s Cupcakes. Více se dozvíte zde.
  • Tajemství světa v Brně

    VIDA! science park v Brně
    Autor: Profimedia.cz
    Zažít si zemětřesení, povodeň či prozkoumat bermudský trojúhelník mohou děti i dospělí ve vědeckém centru VIDA! na brněnském výstavišti. Na ploše téměř 5000 metrů čtverečních na vás čeká přes 150 interaktivních exponátů. Unikátní expozice je rozdělena do čtyř tematických celků: Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Samostatná část Dětské science centrum je věnována dětem od 2 do 6 let. Unikátní vědecké centrum stojí za návštěvu, i když zrovna nebydlíte v Brně. Pohodlně se sem totiž i s celou rodinou dostanete třeba žlutými autobusy Student Agency. Více o centru se dozvíte zde.
  • Vánoce naruby

    Vůně Vánoc
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli už se ale přece jen nemůžete těch Vánoc dočkat, můžete si pomalu začít vybírat z výstav a akcí spojených s tímto svátkem, který zejména děti tolik milují! Třeba 4. listopadu byla v Ostravě v Muzeu hraček zahájena výstava Vánoce úplně jinak. Děti se zde mohou seznámit se starými tradicemi, uvidí tedy třeba stromeček vzhůru nohama. Kromě toho si samozřejmě mohou projít i samotné muzeum. Více se dozvíte zde.
  • Svatý Martin

    Svatomartinská husa pečená na jablkách je skutečná lahůdka.
    Autor: shutterstock.com
    I když svatý Martin by měl oficiálně zavítat do našich končin až 11. listopadu, tedy ve středu, v Česku se bude oslavovat už tento víkend. A to mladým vínem a samozřejmě také svatomartinskou husou a dalšími pochoutkami spojenými s tímto svátkem. S ochutnávkou prvního letošního vína jsou spojeny samozřejmě také nejrůznější jarmarky a programy, záleží pouze na vás, kam se rozhodnete vyrazit. Co třeba do Mekky tuzemských vinařů, do Mikulova? Od 6. do 15. listopadu zde pro vás budou připraveny nejrůznější akce. Více se dozvíte zde.

     

Diskuse ke článku
.