Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam s dětmi o víkendu? Do Mirakula nebo do svíčkárny

  • Užijte si s dětmi jeden z posledních teplých víkendů letošního roku například v parku Mirakulum
    8. října 2015 | 06:00

    Přemýšlíte, co s dětmi podniknout tento víkend? Počasí má přát venkovním aktivitám, takže se nebojte vyrazit trošku se provětrat. Na druhou stranu i pod střechou můžete zažít spoustu zábavy. Připravily jsme pro vás tipy na to nejzajímavější, co můžete tento víkend s vašimi ratolestmi zažít.

  • Svíčkárna Rodas

    Video se připravuje ...
    Výroba barevné svíčky je tak jednoduchá, že ji děti zvládnou naprosto bez problémů • VIDEO: Brigita Zemen / svíčkárna Rodas

    Kousek za Prahou, v Šestajovicích, kam se pohodlně dostanete nejen autem, ale i městskou hromadnou dopravou, na vás čeká komplex tvořivých dílniček Rodas. Vaše děti si tu můžou obarvit parafínové svíčky, naplnit pytlíky různobarevnou koupelovou solí, ale i odlít barevné voskovky, glycerinová mýdla nebo lízátka z belgické čokolády. Všechny aktivity jsou tak snadné, že je bez problémů zvládne i tříleté dítě, ale bavit budou bezpochyby i děti mnohem starší. Součástí objektu Rodas jsou i minifarma s domácími zvířaty a místnost, ve které se můžete občerstvit. Vezměte si s sebou ale dostatek hotovosti, protože vám zaručujeme, že u jedné svíčky rozhodně nezůstanete.

    Více informací naleznete na www.rodas.cz

  • Park Mirakulum

    Autor: mirákulum

    V Milovicích, v prostoru někdejších kasáren sovětských vojsk, se na ploše deseti hektarů nachází neuvěřitelný park Mirakulum, který vaše děti zkrátka nemohou nemilovat. Naleznete tu lesní hřiště, obří trampolíny, houpačky, podzemní chodby, lanové prolézačky a mnoho dalšího. Nepočítejte s tím, že vaše děti bude snadné z Mirakula jen tak dostat. Navíc až do konce sezony můžete využít vstup za speciální cenu 120 korun.

    Více informací naleznete na www.mirakulum.cz

  • Železniční muzeum v Lužné

    Autor: scmuzeum.cz/Tomáš Kohoutek

    V největším železničním muzeu, které se nachází v Lužné u Rakovníka, se tento víkend bude konat rozloučení s letošní sezonou. V sobotu i v neděli proto můžete na pražském Masarykově nádraží v 8.09 nastoupit do parního vlaku, který vás doveze do Lužné u Rakovníka, abyste si užili poslední parní víkend. Těšit se můžete mimo jiné i na projížďky úzkorozchodnou parní lokomotivou, výstavu železničních modelů nebo na svezení zahradní železnicí.

    Více informací naleznete na www.cdmuzeum.cz

  • Pestrý festival v Brně

    Autor: pestryfestival.cz

    V brněnské Vaňkovce, v prostorách Café PRÁH, se tento víkend uskuteční druhý ročník prožitkové show pro děti i dospělé se spoustou účinkujících i workshopů. Už od 10 hodin můžete vyzkoušet si například akční malbu, netradiční tvoření z přírodních materiálů nebo z papíru, zapojit se do bubenického workshopu nebo se jen podívat na divadlo či si poslechnout hudbu. Bohatý program bude trvat až do 22. hodiny a vstupné je dobrovolné.

    Více informací naleznete na www.pestryfestival.cz

  • Ponyškolka Brázdim

    Autor: ponyskolka.cz

    Kousek za Prahou se nachází také Ponyškolka, ze které budou nadšení všichni milovníci koňů i malých poníků. Děti zde mají možnost trávit čas v přírodě, po boku nebo na hřbetě těchto úchvatných zvířat. Pokud byste se i vy chtěli přesvědčit, co je pravdy na tom, že nejkrásnější pohled na svět je ze sedla, není to problém!

    Více informací naleznete na www.ponyskolka.cz

  • Podzimní jarmark v Tróji

     

    Banka Milfajtová a její vyhlášené marmelády
    Autor: Botanická zahrada

    Blanka Milfaitová, která dodává své výrobky i do kuchyně anglické královny a je držitelkou tří zlatých medailí z marmeládového mistrovství světa, bude o víkendu 10. – 11. října vařit své marmelády na podzimním jarmarku trojské botanické zahrady. Současně bude probíhat výstava dýní, která začíná v sobotu 26. září. Aby si užili víkendový jarmark i ti nejmenší, je pro ně připravený program v podobě dětských dílen. „Dílničky povedou zkušené lektorky ze společnosti Koukol v obilí. Z ovčího rouna se budou vyrábět pestrobarevné plstěné bambulky, ze kterých pak děti mohou udělat náušnice, korále nebo přívěsek na klíče. Tuto zajímavou techniku mohou samozřejmě zkusit i dospělí. To vše za symbolický poplatek. Pro dospělé jsou v sobotu připravené tři workshopy, na kterých se bude tvořit z pedigu, papíru nebo sena.

    Více informací o workshopech najdete na webu www.botanicka.cz.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.