Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Malý obr: Ještě mu není rok a už váží skoro 20 kilo

20. března 2014 | 13:08

Osmiměsíční kolumbijský tlouštík Santiago Mendoza, váží tolik, co šestileté dítě a díky tomu drží dost smutné prvenství, jako nejtlustší dítě. Váží totiž neuvěřitelných 19,7 kilo.

Jak je možné, že je malý Santiago takový tlouštík, který potřebuje akutní léčbu obezity? Bohužel za to může láska jeho matky, která mu v dobré víře, dala najíst pokaždé, když malý vazoun zaplakal. A ten zřejmě plakal opravdu často. Dnes se na jeho léčbu, která mu má zachránit život, musejí skládat nejen příbuzní, ale také kolumbijská charitativní organizace. Aby se osmiměsíční chlapeček vůbec dostal do nemocnice a mohl podstoupit životně důležitou léčbu, musela jeho matka Eunice Fandiño požádat o leteckou dopravu.

Santiago Mendoza
Autor: www.youtube.com
Léčba nebude jednoduchá

„Santiago se narodil jako úzkostné dítě, proto jsem mu vždy, když plakal, dala najíst. Byl pak klidný a spokojený,“ říká nešťastná maminka a přiznává, že její nevědomost dohnala syna až do kritického stavu. „Došlo to tak daleko, že už jsem svého syna neunesla a nemohla s ním ani chodit ven.“ Nad chlapcovým stavem kroutí hlavou také lékaři „Jeho léčba bude velmi zdlouhavá, bude zapotřebí několik operací, a poté nasazení zdravého jídelníčku a cvičebního plánu,“ říká chirurg Cesar Ernesto Guevar El Espectador a dodává, že chlapec trpí už dnes cukrovkou a v budoucnu bude mít dispozice k mnoha onemocněním, jako je vysoký krevní tlak a také onemocnění kloubů.