Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Praktický dárek dětem: Založte jim spoření!

Který rodič by nechtěl svým dětem zajistit hladký vstup do života a snadnou cestu k financování vlastního bydlení...
4. prosince 2013 | 10:00

Není vám lhostejná finanční budoucnost vašich dětí? Pak byste měli včas pamatovat na vhodné spoření. Jen tak jim vytvoříte finanční základ pro vstup do dospělosti a navíc jim zajistíte snadnější cestu k vlastnímu bydlení.

Vždy je dobré své potomky do života vybavit určitou "startovací" sumou peněz. V útlém věku děti sice příliš neocení, že jim rodiče spoří, zato v dospělosti budou neskonale vděční.

Kdo chce v dnešní době svým dětem zajistit hladký vstup do života a snadnou cestu k financování vlastního bydlení, zvolí stavební spoření. To jim totiž může v budoucnu výrazně ulehčit život.

Vzít si úvěr ze stavebního spoření a stěhovat se do nového? Podle spořitelen by to mohlo být od ledna náročnější než nyní...
Autor: scom
Posledních několik let se sice o osudu stavebního spoření hodně spekulovalo a jednalo, k žádným zásadním změnám však nedošlo. Podmínky ale zůstaly stejné. Stavební spoření je stále nejvýhodnější.

Českomoravská stavební spořitelna se teď rozhodla spoření pro nejmladší dále podpořit. K dosavadnímu zvýhodnění smluv ve výši až 1000 Kč a ročnímu zhodnocení ve výši až 5,4 procenta přidává další dárek – liščí čepičku. Tu dostane prvních 2500 lidí, kteří do konce roku uzavřou u ČMSS první nebo následnou smlouvu pro dítě.

"Kromě zhodnocení úspor ve výši až 5,4 procenta ročně má dítě v budoucnu možnost čerpat úvěr na bydlení s nižší úrokovou sazbou a to již od 2,95 procenta. To jiné druhy spořících produktů nezaručí," upozorňuje Rostislav Trávníček, ředitel Komunikace Českomoravské stavební spořitelny.

Komerční prezentace