Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Napište s dětmi Ježíškovi: Právě teď je nejvyšší čas!

Právě teď máte nejvyšší čas napsat dopis Ježíškovi
26. listopadu 2013 | 16:00

Pamatujete si ještě, jaké měly Vánoce kouzlo, když jste napsali dopis Ježíškovi a on vám pod stromečkem nechal vytoužené kolo nebo dlouhonohou panenku? Proč tuto radost nedopřát i vlastním dětem. a klidně i s odpovědí od samotného Ježíška.

Nadnárodní společnosti a dekorační předměty se sice snaží Ježíška nahradit americkým Santou, ale vy tomuto trendu podléhat nemusíte. Pokud chcete v dětech uchovat atmosféru českých Vánoc a současně si usnadnit výběr dárků, napište společně dopis Ježíškovi.

Dopis od samotného Ježíška

Dopis od ježíška
Autor: archiv firem
Koncem listopadu je právě ten nejvyšší čas takový seznam přání stvořit. Do Vánoc totiž ještě zbývá dost času, abyste dárky stihli v klidu nakoupit. Navíc se v poslední době vyrojila spousta projektů podporujících české Vánoce, které vám nabízejí službu typu "dopis od Ježíška". Pokud jim pošlete svoje přání včas, většinou do začátku prosince, zvládne vám Ježíšek do Vánoc odpovědět a těšení se na dárky tak dostane ještě magičtější atmosféru.

Mezi projekty podobného typu patří například Český Ježíšek, Dopis od Ježíška nebo Ježíškova pošta. Každý z nich funguje trošku jinak, podle toho, jaký dopis od Ježíška preferujete.

...
Autor: shutterstock.com
Buď pro vás bude text naprostým překvapením, nebo je možné vybrat si z přednastavených textů a vzorů, případně dopis kompletně napsat a nechat si jej pouze orazítkovat speciální známkou Ježíška a poslat. Budete tak mít plnou kontrolu nad tím, jaký vzkaz vaše děti dostanou.

Dopřejte si kouzlo Vánoc i před Štědrým dnem

Pokud nestojíte o odpověď, ale jde vám pouze o napsání dopisu, snažte se kolem toho vzbudit pro své děti to pravé kouzlo Vánoc. Nejjednodušší je umístit zalepený dopis za okno a čekat, až si ho Ježíšek vyzvedne. Údiv dětí, že dopis opravdu zmizel, je k nezaplacení!

..
Autor: profimedia.cz
Klidně se ale můžete po setmění vydat například do blízkého kostela nebo lesa a nechat dopis na nějakém speciálním místě. Popusťte uzdu své fantazii, nebo si nechte poradit od ratolesti, kde by si Ježíšek asi dopis nejraději vyzvedl.

Hlavně ale pamatujte, že Vánoce budou tak magické, jak si je sami uděláte. Snažte se proto alespoň na chvíli zapomenout na stres z práce, dárků, úklidu či nedostatku financí a užijte si první letošní mrazy, světla v oknech a rozzářené pohledy vašich dětí.

Autor: Brigita Zemen