Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neuvěřitelná anomálie: Albínští sourozenci se chtějí stát celebritami

7. srpna 2013 | 13:00

Opravdu kuriózní sourozenci se narodili v britském Wolwerhamptonu. Trpí totiž velmi vzácným albínismem, který postihuje jak lidi, tak i zvířata. Ovšem aby jím trpěly dvě děti v jedné rodině, je doopravdy ojedinělé.

Jessica Needham (11) a její bratr Ben (7) měli zkrátka smůlu. Jejich čtrnáctiletý, tedy nejstarší bratr Matthew, se osudovému prokletí vyhnul. Albinismem netrpí a nemá ani žádné jiné zdravotní problémy. Na rozdíl od svých sourozenců.

Chce z nich mít hvězdy

Ambiciózní maminka tlačí své děti, aby se staly albínskými hereckými hvězdami nebo slavnými sportovci. Věří, že její děti, ačkoliv mají několik zdravotních omezení, mohou dělat cokoliv se jim zachce. Nejraději by je viděla ve světě showbyznysu. A ani Jessica ani Ben nejsou proti. Začínají si snít svůj velký sen.

Dva ze tří

Lisa i její manžel Jim mají oba recesivní gen pro albinismus. Ten, bohužel, postihl dvě jejich nejmladší děti. Nemoc zasáhla jejich kůži, oči i vlasy, ale jejich rodiče jsou na ně pyšní a věří, že to v životě dotáhnou hodně daleko. Možná i díky svému postižení.

Velké sny

Jessica má velmi špatný zrak (musí dokonce chodit se slepeckou holí), a také musí dávat pozor na to, aby byla vždy namazaná opalovacím krémem s vysokým faktorem. Ovšem je plně odhodlaná věnovat se herectví a jednou se stát celebritou.

Mistr v plavání

Ben je zaměřen spíše sportovně. Jeho matka vidí v jasných barvách, jak její syn jednou zazáří na paralympiádě v plavání. Sama říká že to, že jsou odlišní, jim může spíš pomoci, než uškodit. Jejich odlišnost nevnímá jako handicap, ale naopak jako velmi pozitivní věc. Ve svých dětech vidí velký potenciál, podporuje je a věří, že zažijí stejně tak kvalitní život, jako jiné děti.

Autor: ema