Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Skvělý vynález pro maminky: Praktický držák na miminka!

29. května 2013 | 16:30

Tenhle problém někdy řeší asi každý rodič: kam "odložit" svého potomka, když potřebuje mít volné ruce? S chytrou pomůckou nejen pro matky, které mají doslova plné ruce práce, teď přišly dvě podnikavé Američanky.

Potřebujete rychle zamést, obout se, vzít si kabát nebo si třeba jen umýt ruce, jenže - v ruce držíte kojence a není kam ho položit. Nebo se bojíte, že se vaše batole někam odbatolí. Zažili jste někdy podobnou situací?

Pak vás možná potěší praktický vynález, se kterým přišly dvě časově vytížené matky. Jmenuje se Babykeeper čili Hlídač dětí, ale nejde o žádnou chůvu nebo bodyguarda.

Je to jakýsi "věšák", do kterého dítě umístíte a který pomocí háčků zavěsíte na dveře. Vypadá jako mučicí nástroj, ale je navržený tak, aby se v něm dítě mohlo bez problémů pohybovat. A volný pohyb umožní i vám!

Patent na něj mají sestry Tonja King a Elisa Johnson, dvě maminky ze Seattlu, které pečují celkem o deset ratolestí. S nápadem přišla Tonja, kterou trápilo, že svou nejmladší dceru nemůže odložit ani na pár vteřin - třeba na toaletě v restauraci.

Proto vymyslela pomůcku na způsob klokaní kapsy. "Věděla jsem, že musí být přenosná, lehká, ale zároveň stoprocentně bezpečná," říká. S nápadem přišla za Elisou a společně daly dohromady Babykeeper.

Úspěch se dostavil brzy. "Batole vám neuteče, nebude lézt po špinavé podlaze, ale zároveň z držáku nemůže vypadnout," vysvětluje Tonja, proč si ho tolik matek zamilovalo. "A unese i patnáctikilové dítě!"

Autor: mab