Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyři v tom: Těhotenství manažerky Věry se komplikuje!

3. února 2013 | 07:00

Úbytek plodové vody, malá hmotnost i velikost plodu. Po bezproblémovém těhotenství se u podnikatelky Věry (32) objevují vážné zdravotní komplikace.

Dvaatřicetiletá majitelka eventové agentury se kvůli zdravotním komplikacím rozhodne přece jen více odpočívat. Odjíždí proto za svou rodinou na Valašsko, kde chce strávit poslední trimestr. Oporou je jí tu i bratr gynekolog. Právě kvůli němu se rozhodla rodit ve Zlíně.

Věra má strach z předčasného porodu. Při vyšetření bratr rychle rozptýlí její obavy z toho, že si za zdravotní problémy může sama. Stres ani přílišná aktivita s tím podle něj vůbec nesouvisí.

Její partner Jakub mezitím dostane první tátovský úkol – sestavit komodu pro věci na miminko. Při jeho plnění neprokáže obzvlášť velkou zručnost. Za pomoci kamaráda to však nakonec zvládne. Jak se však bude tvářit na Věřin nápad, že celý měsíc bude na mateřské dovolené on?

Další vyšetření ukáže, že je miminko v ohrožení. Lékaři si proto Věru nechávají v porodnici a po zátěžovém testu plodu rozhodnou, že riziko už je příliš velké. Následuje cesta na porodní sál. Vyděšený Jakub zhrouceně sedí v předsálí...

Díl čtvrtý: Tátové

Po těžkém porodu syna Josífka se Miky vrací na milovaný statek za manželem Joskou, dětmi a zvířectvem. Malého Josífka dostane na starost tříletá Eliška a Miky se opět pouští do práce. Nerespektuje ani to, že je v šestinedělí.

Lucie zkouší navázat vztah přes Skype s Čechem žijícím v Norsku. Čeká, že jí pošle slíbenou letenku a budou se tak moci poznat blíže. Seznamuje se i s Martinem z Jižních Čech. Ani jeden z nich ale nevypadá, že by mohl být tátou malé Sophince.

Petřin etiopský partner Ábel stále čeká na vízum, aby mohl pracovat. Petra tak musí táhnout rodinný rozpočet sama nárazovými výdělky a zároveň kojit malého Jonáška. Pro oba to není snadné. Doma je navíc překvapí nepříjemná návštěva cizinecké policie. Chtějí vidět dokonce i Ábelovy trenky.

Čtvrtý díl s názvem Tátové můžete sledovat v neděli od 20:00 na ČT2.

Věra odjede ke svým rodičům na Valašsko.
Autor: ČT

Hrdinky se představují

Věra (32) je majitelka eventové agentury. Ani v pokročilém těhotenství se nevzdá milované práce. Je perfekcionistka a věří, že když vše dobře naplánuje, podaří se jí kariéru a mateřství skloubit.

Miky (34) doufá spolu s manželem, že po dvou dcerách se jim narodí první syn. Žijí na rodinném statku plném zvířat, kterým Miky obětuje většinu svého času. Ani během těhotenství nehodlá slevit z ostrého pracovního tempa.

Petra (31) pracovala v neziskovém sektoru. Během pracovní mise v Africe se seznámila se sympatickým Etiopanem Ábelem a po dvouměsíční známosti otěhotněla.

Lucie (25) je na všechno sama. Otěhotněla z náhodné známosti a dlouho váhala, zda opravdu dítě chce. Žije v malém sociálním bytě na pražské Palmovce s kamarádem. Rodinné zázemí nemá - matka jí loni zemřela a s otcem si nikdy nebyli blízcí.