Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čtyři v tom: Předčasný porod farmářky Miky provázejí komplikace

27. ledna 2013 | 09:00

Obrovské pracovní nasazení mladé farmářky si vybírá svou daň. Rodit začíná už tři týdny před termínem. Kvůli špatné poloze plodu navíc stále hrozí, že miminko bude na svět muset přijít císařským řezem...

Čtyři těhotenství, čtyři porody a devět měsíců, které změnily život čtyř mladých žen. Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoje k mateřství i postavení ve společnosti jsou zcela odlišné...

Na začátku třetí epizody přichází na svět Jonáš, první dítě humanitární pracovnice Petry a jejího partnera, Etiopana Ábela. Splní se Petře sen o přirozeném a poklidném porodu navzdory bouřlivé noci, v níž k němu dojde?

Farmářku Miky zatím dostihne její těžké pracovní nasazení na rodinném statku. Protože se její muž vrací domů až večer, je většina těžké práce na ní. Kydá a vozí hnůj, stará se o dobytek... Od lékařů se jí dostane důrazného varování, že by kvůli svému dítěti měla konečně zvolnit. Plod je navíc stále otočen hlavičkou nahoru, takže hrozí komplikace. A je to právě ona, kdo na konci třetího dílu předčasně porodí syna Josífka.

Věra rozbaluje dárky pro miminko.
Autor: ČT
Pochlubit se těhotenstvím vyráží do Kanady za rodiči svého přítele i podnikatelka Věra. Ta se snaží smířit s tím, že z "holky se stává mamkou".  Užívá si "večírek" pro nastávající maminku, potěšeně rozbaluje dárky pro miminko. S partnerem Jakubem si prohlíží místní porodnici a zjišťuje nejnovější trendy v péči o matku a dítě.

Lucie zatím osaměle prožívá své šestinedělí v malém bytě na pražské Palmovce. Je opět bez peněz a vyhledává aspoň svého otce v Táboře a jeho novou rodinu. Ten se jí však už tři měsíce neozval. Nereagoval ani na dojemnou SMS zprávu, kterou mu poslala. Oznamovala mu v ní, že se stal dědečkem. Jak bude na setkání se svou prvorozenou dcerou a roztomilou vnučkou Sophinkou reagovat?

Třetí díl s názvem Jonáš a Josífek můžete sledovat v neděli od 20:00 na ČT2.

Farmářka Miky s dcerkou a novorozeným synem.
Autor: Facebook

Hrdinky se představují

Věra (32) je majitelka eventové agentury. Ani v pokročilém těhotenství se nevzdá milované práce. Je perfekcionistka a věří, že když vše dobře naplánuje, podaří se jí kariéru a mateřství skloubit.

Miky (34) doufá spolu s manželem. že po dvou dcerách se jim narodí první syn. Žijí na rodinném statku plném zvířat, kterým Miky obětuje většinu svého času. Ani během těhotenství nehodlá slevit z ostrého pracovního tempa.

Petra (31) pracovala v neziskovém sektoru. Během pracovní mise v Africe se seznámila se sympatickým Etiopanem Ábelem a po dvouměsíční známosti otěhotněla.

Lucie (25) je na všechno sama. Otěhotněla z náhodné známosti a dlouho váhala, zda opravdu dítě chce. Žije v malém sociálním bytě na pražské Palmovce s kamarádem. Rodinné zázemí nemá - matka jí loni zemřela a s otcem si nikdy nebyli blízcí.