Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čtyři v tom: Nový seriál ze života skutečných těhulek!

13. ledna 2013 | 06:00

Čtyři těhotenství, čtyři porody a devět měsíců, které změnily život čtyř mladých žen. Nový dokumentární seriál sleduje události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách.

Režisérka Linda Kallistová Jablonská a scenáristka Irena Hejdová si hrdinky seriálu vytipovaly v konkurzu, který ČT vyhlásila na počátku roku. A vybraly dobře!

Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoje k mateřství i postavení ve společnosti jsou zcela odlišné.

Filmový štáb zachycuje okamžiky radosti i strachu "čtyř v tom" a klíčové události kolem narození jejich dětí.

Záběr ze znělky pořadu.
Autor: Facebook

Hrdinky se představují

Věra (32) je majitelka eventové agentury. Ani v pokročilém těhotenství se nevzdá milované práce. Je perfekcionistka a věří, že když vše dobře naplánuje, podaří se jí kariéru a mateřství skloubit.

Miky (34) doufá spolu s manželem. že po dvou dcerách se jim narodí první syn. Žijí na rodinném statku plném zvířat, kterým Miky obětuje většinu svého času. Ani během těhotenství nehodlá slevit z ostrého pracovního tempa.

Petra (31) pracovala v neziskovém sektoru. Během pracovní mise v Africe se seznámila se sympatickým Etiopanem Ábelem a po dvouměsíční známosti otěhotněla. Do porodu jí zbývá pár týdnů a s napětím čeká, jestli se Ábelovi podaří přiletět včas do Česka.

Lucie (25) je na všechno sama. Otěhotněla z náhodné známosti a dlouho váhala, zda opravdu dítě chce. Žije v malém sociálním bytě na pražské Palmovce s kamarádem. Rodinné zázemí nemá - matka jí loni zemřela a s otcem si nikdy nebyli blízcí.

První díl s názvem Poslíčci můžete sledovat dnes od 20:00 na ČT2.

Autor: mab, Česká televize