Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ošklivá maminka, hezká holčička? Nejpodivnější mýty o těhotenství

16. října 2012 | 15:16

Co to bude? Kluk, nebo holka? Vlasáč, nebo plešoun? Tlusťoch, nebo prcek? To všechno se prý dá zjistit i bez ultrazvuku. Vybrali jsme ty nejzajímavější pověry týkající se těhotenství.

Kulaté břicho ukrývá chlapečka, špičaté holčičku.

Nejedna maminka vám potvrdí, že na tomhle šprochu trochu pravdy je. Není sice jasné, na jakém základě vznikl, ale kdo ví – třeba si kluci na mámě trénují „pivní těhotenství“. A holčičky zase pěkně vypnutou hruď.

Když těhotnou pálí žáha, bude dítě vlasaté.

Upřímně, pálení žáhy je v těhotenství poměrně běžné. Porost na hlavičce novorozence je otázkou hormonů, ale i genů. Jak tyhle dva jevy souvisí? To je ve hvězdách...

Holčička bere mámě krásu.

...
Autor: profimedia.cz

Nikdo se zdravým pudem sebezáchovy by asi těhotné dámě neřekl, že jí to nesluší. Je ale pravda, že některé ženy v naději vyloženě září. Jestli dotyčné opravdu čekají chlapečka, otázkou zůstává, komu bere krásu on. Tátovi?

Když jí nastávající maminka hodně chleba, bude mít dítě velkou hlavu.

Nevíme, co by tomu řekla babička Boženy Němcové, která měla chléb za boží dar. Odborníci se ale shodují, že zdravá těhulka se v konzumaci sacharidů nemá omezovat. Ten krajíček navíc si tedy klidně dopřejte. I ten druhý…

Máte chuť na maso? Čekáte velkého kluka.

Rovnice „chuť na maso = pořádný chlap na cestě“ má svou logiku. Totéž se říká i o sladkostech. Většina maminek vám ale potvrdí, že záchvaty vlčího hladu zažily bez ohledu na pohlaví potomka.

...
Autor: profimedia.cz

Když bude těhotná věšet prádlo, dítěti se omotá pupeční šňůra kolem krku.

Tahle pověra z dob našich prababiček je holý nesmysl. Na druhou stranu: znáte lepší důvod, proč přenechat věšení prádla partnerovi? A co že říkala teta Květa o utírání prachu a mytí nádobí?

Autor: mab