Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Skoro nahá dívka (10) provokuje na titulce Vogue

5. srpna 2011 | 18:24

Leopardí polštáře, zlaté šaty s výstřihem a vyšpulené rty. Takto sexuálně zaměřené fotografiese objevily v britském  vydání módního časopisu Vogue. Veřejnost i vláda jsou zaskočeni, domnívají se, že takto odvážné fotky mladé dívky by neměly zdobit titulní stranu žádného časopisu.

Thylane Blondeau (10), která se poslední dobou prosazuje na módní scéně, způsobuje bouřlivé diskuze a protesty módních expertů a kritiků. Její fotky, které mají zapůsobit jako sexuálně přitažlivé, by měly fotit dívky dvakrát starší než ona.

Snímky desetileté dívenky na vysokých jehlách a s vrstvou make-upu vyvolávají u britské veřejnosti velké pobouření. Vláda se snaží omezit sexuální obtěžování dětí a časopis Vogue ho naopak propaguje.

Dětem hrozí nebezpečí

„Je to krásná holčička, stejně jako všechny dívky jejího věku. Na její věk je až příliš vyzrálá,“ napsal jeden bloger. Experti ihned poukazují na nebezpečí hrozící dětem. „Takovéto fotografie vyprovokují řadu pedofilů a lidi se sklony k dětskému násilí,“ tvrdí expertka na psychologii.

„Pro děti je tohle rozhodně nebezpečné. Tím, že jim focením sebereme dětství, hrozí, že budou v budoucnu trpět depresemi a nebudou schopny srovnat se se světem dospělých,“ konstatuje psycholožka. Ve světě médií mohou teen idoly způsobit ostatním dětem řadu nemocí, jako je anorexie nebo pocit méněcennosti.

Autor: bali, INT, mivrk