Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Terezka (4) přežila útok meningokoka!

26. října 2009 | 05:00

Svůj život, o který ji málem připravil útok bakterie meningokoka, si statečně vybojovala Terezka (4) ze Sedlce na Plzeňsku. Byla první ze tří spolužaček ze školky, které krátce po sobě onemocněly, a první nad nákazou zvítězila!

V pátek ji lékaři pustili z nemocnice domů. Hanička (4) a Eliška (4) sice stále v nemocnici zůstávají, ale i jim se už daří lépe.

Zrádný útok meningokoka přišel nečekaně. „Když si šla večer lehnout, byla veselá. Nic jí nebylo. Najednou volala, měla horečku přes 38 stupňů a zvracela,“ vzpomíná maminka Blanka (43). Druhý den byla s Terezkou hned třikrát u lékařky. Ta dívenku prohlédla a dvakrát poslala domů. Až při třetí návštěvě doporučila jet do nemocnice.

Do školky v Sedlci se děti vrátily ve čtvrtek. Tři holčičky se nakazily meningokokem a ostatní děti měly po dva dny preventivní prohlídky nebo zůstaly doma.
Autor: Autor

Terezka ihned skončila na jednotce intenzivní péče. „Když mi doktor řekl, že jde o meningokoka, myslela jsem na nejhorší. Nikdo si nedovede představit, co jsem prožívala,“ líčila Nedělnímu Blesku se slzami v očích maminka Blanka. Po zhruba 24 hodinách dostali rodiče radostnou zprávu: Léky zabírají, Terezka se vyléčí a bude žít.„Cítila jsem obrovskou úlevu a štěstí,“ dodala maminka.

Terezka (4) přežila útok zákeřného meningokoka. V pátek ji lékaři pustili domů z nemocnice. Tam ještě zůstávají její kamarádky Hanička a Eliška (obě 4), i jim už je ale lépe.
Autor: Autor

Terezka je už doma a maminka jí plní každé přání, které jí vidí na očích. „Moc jsem si přála k obědu kuře s rýží. Mám to moc ráda. A kuře je už v troubě,“ směje se Terezka. Doma si hraje s panenkou a kocourem Michalem. Děvčátko si užívá šťastného života a netuší, jaký strach její blízcí prožívali.

Autor: Zbyněk Schnapka