Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Benefiční galavečer Srdce pro děti

Srdce pro děti - 17.12. na TV Prima
17. října 2011 | 06:00

V sobotu 17. prosince zveme všechny ke sledování jedinečného benefičního galavečera, jehož výtěžek půjde na pomoc nemocným a handicapovaným dětem projektu Blesk Srdce pro děti. Startujeme od 20.00 hod na TV Prima!

Řada dětí neměla to štěstí, aby se narodila zdravá. Přesto se i navzdory svému handicapu umí radovat ze života. A vykouzlit na jejich tvářích úsměv je cílem sbírkové benefiční akce deníku Blesk, sdružení Život dětem a TV Prima „Srdce pro děti“.

17. prosince 2011 od 20.00 hod. budeme v průběhu večera vybírat na pomoc dětem finanční příspěvky jak od vás – čtenářů – tak také od řady českých firem. Přispět můžete i vy, a to dvěma způsoby: zasláním peněz přímo na účet sbírky, nebo pomocí dárcovské SMS. Pokud se rozhodnete poslat peníze na účet, můžete v průběhu pořadu zavolat do našeho call centra a sdělit celebritám na telefonu, kolik jste se rozhodli přispět. Vaše jméno s částkou se následně objeví na obrazovce.

Ve dvouhodinovém programu sbírkového galavečera Srdce pro děti vám pak za odměnu zazpívají největší české hvězdy, včetně Karla Gotta, Lucie Bílé, Ewa Farny, Michala Davida a řada dalších zpěváků. Desítky jiných celebrit – herců, moderátorů, sportovců – budou mezitím zvedat vaše telefonické hovory v call centru. Zároveň vám představíme příběhy osmi dětí s různým zdravotním postižením. Zjistíte, jak je možné jim pomoci, a dozvíte se, co si o dané nemoci myslí patroni těchto dětí, kterými jsou:

Karel Gott – patron dětí se svalovou atrofií a dystrofií
Martin Chodúr – patron dětí s mozkovou obrnou
Jiří Korn – patron dětí s autismem
Jitka Zelenková – patronka dětí s nemocí motýlích křídel
Miroslav Ezler – patron dětí s onkologickým onemocněním
Alois Švehlík – patron dětí s mukopolysacharidózou
Petr Konáš – patronem dětí s těžkými popáleninami
Kamila Špráchalová – patronka dětí bez střev

Více o jednotlivých dětech, jejich postižení i benefičním galavečeru Srdce pro děti se dozvíte na www.blesk.cz/srdceprodeti a v tištěném deníku Blesk v průběhu listopadu a prosince. Těšíme se na vás 17. prosince 2011 od 20.00 hod. na TV Prima!

Video se připravuje ...