Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Česká rodina v Thajsku: Blesková seznámení část 2.

22. února 2014 | 17:00

Byla ale i setkání jiná. Vlastně tak trochu obrácená. Potkali jsme rodinu, která tu byla na nějakých deset dní. Až tady jsme jim řekli, co tu děláme a že píšeme do Blesku.

Šup, sedli k internetu, načetli všechny články od začátku a teď nedávno, když jsme se na den dva tři odmlčeli, hned se emailem poptávali, jestli jsme v pořádku.

Moc milé, vysloveně „Bleskové“ setkání bylo s Kiki. To nám napsali manželé z Čech, že před dvěma lety byli na ostrově v ubytování u moc sympatické Němky a že by k ní chtěli znovu, ale ztratili kontakt. Tak jestli bychom chtěli být tak hodní a stavili se tam…

A my jsme to vzali jako příležitost k výletu a vyrazili jsme i s klukama. Pěkně po pláži, procházkou. A našli jsme vysoko na kůlech a skále přichycenou hospůdku jako zapomenutou ze šedesátých let a kolem jednoduché obytné budky.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Když jsme řekli, kdo nás posílá, roztáhla Kiki úsměv od ucha k uchu, ptala se, jak se ti Češi mají, a nám přinesla pivo a doslova nám řekla: Ciťte se tu jako doma. A my tam od té doby byli ještě dvakrát.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Blesková setkání fungují ale i s dávno známými. Tak třeba jedna pražská rodina, která má také tři děti, dokonce podobného věku a neuvěřitelně pracovité rodiče. Známe se ze školky. Pak se ale cesty našich dětí rozešly a my se vidíme velmi, velmi zřídka. No a teď se slýcháme na internetu, posíláme si fotky. Doma k sobě nemáme ani patnáct kilometrů, teď přes deset tisíc a víme o sobě víc.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl