Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Česká rodina v Thajsku: Ruský pitomec je anglický pitomec

11. ledna 2014 | 09:30

Všude na světě se potkáte s nějakým pitomcem, jinak se to říct nedá. I tady, v tropickém rji se našel. Stačilo pár dětských kroků po trávě.

Tam, kde bydlíme je u moře nastavěných pár dalších domů. Samozřejmě v první řadě s výhledem na moře stojí ty nejlepší. Ještě před nimi je ale pláž – normální písečná, úzká – která je určená všem.

Tedy nájemníkům domů v tomhle resortu. Ať už jsou v první řadě nebo kousek dál. Chodíme se sem koupat, s klukama běhat jen tak po písku, Vítek tu kreslí moc pěkná sluníčka. My se Soňou jsme sem párkrát sami zašli si v podvečer zaplavat v odlivu. Je to zajímavý zážitek.

Nový soused

česká rodina v thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Cesta sem vede po kraji pozemku jednoho z domů. Dlouho byl dům prázdný. Pak se těsně před Vánoci objevil poměrně mladý majitel, ale na pozdrav sotva že odpověděl. Nebo snad dokonce vůbec. Neřešili jsme to.

Jednou jsme byli u moře se všema klukama. My se Soňou jsme seděli na nízké kamenné zídce, kluci se honili kolem. Běhali po pláži sem a tam. Občas vyskočili na zídku. Pak Matýsek proběhl dva tři kroky za námi po trávníku. A hned se tem mladík vyhrnul ze svého luxusního proskleného obýváku a se slovy „Až sem je to soukromý pozemek“ mával rukama na znamení, kde jsou jeho hranice. Pro pár dětských kroků…

Matka vlčice

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Projevil se v našich očích jako pitomec. Díky tomuto momentu jsem si ale uvědomil, jaká Soňa je ve skutečnosti máma, když jí někdo „sáhne“ na děti. Neobtěžovala se v tu chvíli nějakou angličtinou, použila jen pár slov v češtině. Bylo ale jasno. Soňa byla v tu chvíli za vlčici, které někdo ohrozil mláďata! Mladík se odporoučel zpátky do svého.

Nevím proč, jsme si mysleli, že ten protiva, co nemá rád děti, je Rus. Jeho hrubé chování to alespoň v mých očích vysvětlovalo. Pár zážitků z ruských letišť nebo moskevského metra mi v tomhle ohledu stačilo. O pár dnů později jsme se od Bruce dozvěděli, že je to Angličan. Prý i Bruce s ním má často nedorozumění. Je to jedno, řekli jsme si. Takového člověka je možné podle všeho potkat kdekoliv.

česká rodina v thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl