Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká rodina v Thajsku: Držet pořádnou zubatinu za ocas

17. prosince 2013 | 07:00

V tropickém Thajsku žije v pralesích a v moři to, co u nás vídáme jen v ZOO. A tak si Soňa s Honzíkem vyrazili na hady a krokodýly. A stálo to za to.

Aby nevznikla ponorková nemoc

To byl ten důvod, proč Soňa s nejstarším Honzou skočili na skútr a vyrazili do víru městečka. Jejich cílem byla malá stavba, která kus vedle silnice velkými cedulemi lákala na hadí a krokodýlí show. Vyjeli s nimi i naši čeští známí. A bylo to dobře, protože právě Luboš umluvil cenu.

Luboš handluje

Vstup do skromného hlediště před bazénkem a vykachlíkovaným podiem ocenil majitel terária na 350 BTH (217 Kč). Luboš kupoval lístky za všechny, měl platit 1400 BTH. Položil na stůl 1200 BTH a rukou dal najevo, že víc ani Ň!

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Kasírka nejdříve protestovala. Žádala doplatit dvě stovky. Luboš stál neoblomně na svém. Pak pokladní telefonovala. Hned nato rozčileným hlasem žádala původní cenu. Luboš nic. A pak se pokladní podívala, kolik lidí na dnešní představení čeká, a když viděla pouhopouhé dva Němce, vzala nabízenou sumu a pokynula dál. Jeden lístek tak vyšel na 186Kč.

Unavení plazi

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Představení začalo celkem vlažně. Nejprve tahali z plastových košů hady. Postupně čtyři. Většinou působili trochu apatickým dojmem. Do jednoho museli dokonce strkat, aby alespoň popolezl.Jako poslední šel na scénu světle zelený had. Ten byl o poznání živější. Taky z něj krotitel měl citelný respekt. Nicméně došlo i na královskou disciplínu: polibek smrti!

Pak následovalo představení s krokodýly. Nejprve je nosili a předváděli z nejrůznějších pozic. Pak jednomu roztáhli tlamu a mezi jeho „strojní nůžky“ strčil krotitel nejprve ruku a pak i hlavu. To se tleskalo.

Zábava se rozjela!

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl

Nejparádnější disciplína měla ale teprve přijít - kdo chce, může si krokodýla podržet za ocas. Honza se hrnul dopředu. A už ho držel. To stál ještě za nízkým mantinelem. Pak svůj zážitek ale vygradoval tím, že prošel vrátky (stále s ještěřím ocasem v pěstích) a vlezl na krok za krokodýlem do jeho bazénku. Vteřiny napětí, strachu i pýchy. A to jak na straně Honzíka, tak i na straně mámy!

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl

V Thajsku už jsme před nějakými 12 lety byli se Soňou, ještě bez dětí. I tehdy jsme šli na hadí představení. Bylo to na severu země v městě Chiang Mai a v porovnání s tím dnešním to bylo něco úplně jiného. Jen polibek smrti tam předváděli na pravém brejlovci, kobře. Největším postrachu asijských džunglí! Úžasná hadí show je prý i v Bangkoku. V každém případě si Honzík si své hrdinství opravdu užil právě tady.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl