Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Česká rodina v Thajsku: Krysa se nevzdává!

16. prosince 2013 | 11:30

Když nám krysa druhý den po příjezdu přehryzala kabel k internetu, byl to pro nás veselý zážitek na úvod a skvělé tučné téma pro článek. A pak se vrátila. Mrcha!

Večer jsem slyšel z kuchyně jakési štěrchání, škrkání, škrábání. Pomyslel jsem na myš a šel po ní pátrat. Samozřejmě, krysa škoditelka moje kroky zaregistrovala a na chvíli znehybněla.

"Dárečky" od návštěvy

Ožraná obracečka v nás nebudila zrovna pocity radosti
Autor: archiv Jan Rýdl
Pak se ozvala zas. Ale bylo jasné, že mizí ze scény. Já se s tím spokojil. Ale to byla radost předčasná. Dneska moje žena Soňa otevřela druhý kuchyňský šuplík pod příbory a kouká na pořádně ohlodanou dřevěnou obracečku, šlápoty na nožích a bobky!

Nezvaný host

Obracečku jsem vyhodil, kovové nástroje naházel do myčky, šuplík vytáhl a vystříkal na trávníku hadicí, ještě ho vypařím. A poslal jsem e-mail majiteli resortu. Slíbil, že se po obědě zastaví.

Sláva Soně i pastím!

Majitel Bruce a pasti na myši
Autor: archiv Jan Rýdl
Je třeba při tom všem obdivovat mou ženu, která při zjištění přítomnosti krysy v kuchyni nezačala ječet a skákat na stoly.

Odpoledne se u nás stavil Bruce, majitel. Přinesl dvě drátěné pasti na myši, nastražil je a řekl, že jestli se myš chytí, mám mu poslat emai. Tak čekáme.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl