Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za rebelku, nebo za hodnou holku? Inspirujte se líčením hollywoodských hvězd

  • Video se připravuje ...
    29. srpna 2015 | 06:00

    Ať už vás září zavede na střední nebo vysokou školu nebo prostě jako každý den do práce, okoukejte trendy v líčení od slavných hereček Hollywoodu. In jsou výrazné oči nebo výrazné rty. Záleží jen na vás, jestli budete mít náladu být za princeznu nebo třeba za romantickou intelektuálku. Čí look nás opravdu baví?

  • Princezna jako Jennifer Lawrence

     

    Jennifer Lawrence
    Autor: profimedia.cz
    Zasněný pohled, růžové tváře a rty lákající k políbení. Pokud chcete být za opravdovou princeznu, inspirujte se líčením Jennifer Lawrence.

     

    Oči orámujte po linii horních i spodních řas tenkou černou linkou a rozetřete ji do ztracena, aby nepůsobila tak tvrdě. Linku přitom nezačínejte u vnitřního koutku, ale až zhruba v první třetině řas. U vnějšího koutku pak obě linky spojte a veďte je mírně nahoru.

     

    Nezapomeňte na perfektní make-up, který je základ, avšak volte přirozený vzhled a tvář příliš nezmatněte. Nakonec celé líčení dotáhněte něžně růžovou tvářenkou a rtěnkou nebo leskem v klasickém růžovém odstínu.

  • Rebelka jako Kristen Stewart

     

    Kristen Stewart
    Autor: profimedia.cz
    Od dob Stmívání se mnohé změnilo a Kristen Stewart si daleko víc oblíbila look nespoutané rebelky než romantické holčičky.

     

    Základem jejího líčení je porcelánová pleť, zbavená všech nedokonalostí. Na tvářenku zapomeňte a lícní kosti vystínujte bronzerem bez třpytek a ve studeném odstínu.

     

    Hlavním prvkem jsou v případě tohoto stylu oči – tmavou linku veďte po celé linii spodních řas a na horním víčku vytvořte opravdu výrazné kočičí linky pomocí tmavého stínu. Rozetřete je mírně do ztracena, aby nebyl patrný ostrý přechod. Nezapomeňte ani na bázi pod oční stíny, aby vám linky vydržely perfektní celý den a nerozmazávaly se nebo se nehromadily v záhybech. Rtěnku vynechte úplně nebo volte takovou, která odpovídá tónu vašich rtů, aby celkové líčení nepůsobilo přehnaně.

  • Holka od vedle jako Dakota Johnson

     

    Dakota Johnson
    Autor: profimedia.cz
    Přestože look ženy vamp, s jakým se Dakota Johnson objevila na premiéře Padesáti odstínů šedi, nás naprosto uchvátil, musíme uznat, že look hodné holky ze sousedství jí sedne snad ještě víc.

     

    Toto nenápadné líčení se hodí, ať vyrazíte kamkoliv, a působí velmi žensky. Základem je rozjasňující make-up, který vaší pleti dodá "šťavnatý" look. Lehce zvýrazněte obočí a oči orámujte velmi tenkou černou linkou po celé délce horních i spodních řas. U vnějšího koutku pak linky spojte a protáhněte jen mírně nahoru. Pro tento účel vám nejlépe poslouží kajalová nebo automatická tužka na oči, ořezaná do dokonalé špičky.

     

    Tváře lehce zvýrazněte tvářenkou v meruňkovém odstínu a na rty volte klasickou rtěnku v podobném tónu.

  • Femme fatale jako Emma Stone

     

    Emma Stone
    Autor: profimedia.cz
    Přitažlivá, svůdná, tajemná a okouzlující, taková je femme fatale a taková je i Emma Stone. Když se jí tedy zrovna chce. Pokud toužíte motat mužům hlavy, měla by být základem vašeho líčení rudá rtěnka.

     

    Základem je opět dokonalý make-up, který byste měla zmatnit pomocí fixačního pudru. Přestože dominantou celého líčení jsou výrazné rty, nesmíte zapomínat ani na oči. Horní řasy po celé délce zvýrazněte velmi tenkou černou linkou, abyste svým očím dodala dramatický pohled, ale současně nebylo líčení příliš tvrdé.

     

    Tváře jen velmi lehce zvýrazněte tvářenkou v broskvovém odstínu a rozetřete ji do ztracena. Výrazným prvkem jsou pak rudé rty. Vyplňte je po celé ploše, ideálně pomocí kosmetického štětce na rty. První vrstvu otiskněte do papírového kapesníčku a naneste ještě jednu vrstvu. Takto nalíčené by vám měly vydržet po celý den.

  • Něžná intelektuálka jako Emma Watson

     

    Emma Watson
    Autor: profimedia.cz
    Že Emma Watson už dávno není jen "škaredá" Hermiona z Harryho Pottera, víme všichni. Přesto nás ale nepřestává fascinovat, že Emmě sluší zkrátka jakýkoliv look. Od chlapeckého sestřihu až po líčení osudové ženy – vždy ji milujeme. Líčení ve stylu beznadějné romantičky je ale – podle nás – jedno z nejlepších.

     

    Na pleť naneste lehký hydratační make-up nebo BB krém. Zvýrazněte obočí tak, aby vypadalo přirozeně husté. Oční linku kreslete jen mezi řasy, případně ji táhněte opravdu velmi blízko po linii – a velmi, velmi tenkou. Na hranu spodního víčka pak naneste bílou nebo nude tužku na oči, která váš pohled rozzáří.

     

    Tváře zvýrazněte oranžovou nebo cihlovou tvářenkou a na rty naneste rtěnku v oranžovém nebo korálovém odstínu. Pokud oranžová nesedí vašemu typu pleti, volte rtěnku i tvářenku ve starorůžovém odstínu.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.