Nepečené moučníky s ovocem: Prázdniny končí, tak si to aspoň oslaďte

  • Nepečené moučníky s ovocem: Prázdniny končí, tak si to aspoň oslaďte
    Charlotta s borůvkami
    Foto: shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    26. srpna  2017 
     06:00

    Konec prázdnin je nenávratně tady, a tak je na čase vypravit své potomky zpátky do školních lavic. Abyste jim tuto hořkou skutečnost alespoň trochu osladili, připravte jim nepečený dort plný tvarohu a čerstvého ovoce. Uděláte tím radost nejen jim, ale i sobě.

  • Čokoládový cheesecake

    Oslavte konec prázdnin například čokoládovým cheesecakem s malinami
    Oslavte konec prázdnin například čokoládovým cheesecakem s malinami
    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 dortovou formu):

    * 300 g máslových sušenek
    * 100 g másla
    * 1 lžičku kakaa
    Na náplň:
    * 120 g čokolády na vaření
    * 600 g čerstvého krémového sýra (mascarpone, Philadelphia)
    * 160 g cukru krupice
    * 1 lžičku kukuřičného škrobu (maizena)
    * 150 ml tučného tvarohu
    * 1 lžičku kakaa
    * maliny na ozdobu

     

    Postup:

    Sušenky rozdrťte válečkem a smíchejte s kakaem, přilejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs namačkejte do kulaté dortové formy vyložené papírem na pečení a dejte do chladničky ztuhnout. V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem, kukuřičným škrobem a tvarohem, přidejte rozpuštěnou a zchladlou čokoládu a lžičku kakaa. Dobře vymíchejte (nejlépe ručním šlehačem). Krém rozprostřete na vychladlý korpus a povrch uhlaďte. Ozdobte čerstvými malinami.

  • Charlotta s borůvkami

    Charlotta s borůvkami
    Charlotta s borůvkami
    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 dortovou formu):

    * 2 balíčky cukrářských piškotů
    * 500 ml smetany ke šlehání
    * 500 ml zakysané smetany
    * 250 g sýra mascarpone
    * 1 velký bílý jogurt
    * 3 lžíce rozmačkaných čerstvých jahod
    * cukr podle chuti
    * 2 balíčky želatinového ztužovače (za studena)
    * 2 misky čerstvých borůvek
    * 1 lžičku másla na vymazání formy

     

    Postup:

    Kulatou dortovou formu vymažte trochou másla a dno vyložte cukrářskými piškoty. Šlehačku ušlehejte dotuha, přimíchejte zakysanou smetanu, mascarpone a jogurt a podle chuti oslaďte. Polovinu krému dejte stranou a do druhé vmíchejte jednu misku rozmačkaných borůvek. Do obou částí krému přimíchejte ztužovač podle návodu na sáčku a nechte ztuhnout. Pak dort opatrně vyjměte z formy a stěny obložte cukrářskými piškoty. Můžete po obvodu převázat barevnou stuhou. Povrch dortu ozdobte druhou miskou čerstvých borůvek.

  • Jahodové tiramisu

    Jahodové tiramisu
    Jahodové tiramisu
    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 dortovou formu):

    * 500 g sýra mascarpone
    * 20 cukrářských piškotů
    * 120 g cukru moučka
    * 400 g jahod
    * 4 žloutky
    * 120 ml cukrového rozvaru
    * 200 ml jahodového likéru
    * máslo na vymazání formy

     

    Postup:

    Mascarpone vyšlehejte se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Cukrový rozvar ohřejte a přilejte do něj ovocný likér. Polovinu piškotů namočte do rozvaru a poskládejte je na dno formy (kulaté nebo čtvercové), kterou jste předem lehce vymazala máslem. Rozetřete na ně polovinu krému, na něj poklaďte část nakrájených jahod a přidejte vrstvu zbylých namočených piškotů. Přikryjte je opět vrstvou krému. Krémem ozdobte také povrch moučníku a přidejte zbytek pokrájených jahod. Tiramisu nechte v chladničce několik hodin ztuhnout.

  • Domácí nugátové pralinky

    Domácí nugátové pralinky
    Domácí nugátové pralinky
    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 12 kousků):

    * 450 g práškového cukru

    * 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka

    * 500 g rostlinného tuku

    * 2 lžíce kakaa

    * 50 ml vody

    * 3 lžíce brandy

    * tuk na vymazání formy

    * kakao holandského typu na posypání

     

    Postup:

    Do většího hrnce dejte cukr, kondenzované mléko, tuk, kakao a vodu. Suroviny míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs zahřejte a na mírném ohni za stálého míchání vařte. Přidejte zbytek surovin, dokud se máslo nerozpustí. Směs zahřejte a na mírném ohni za stálého míchání povařte. Na závěr opatrně přilijte brandy. Nugát je hotový, když se z malého množství směsi dá vytvarovat měkká kulička. Hrnec odstavte a míchejte, dokud z hmoty nebude hustší omáčka. Poté ji nalijte do vymaštěných silikonových  formiček na led. Nechte ji ztuhnout a poté pralinky vymačkejte. Nugáty nenechávejte před vymáčknutím z formiček úplně ztuhnout, jinak by se příliš drobily. Na závěr můžete pralinky posypat hořkým kakaem.

  • Nepečený tvarohový dort

    Nepečený tvarohový dort
    Nepečený tvarohový dort
    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 dortovou formu):

    * 400 g tvarohu

    * 20 g želatiny

    * 2 balíčky vanilkového cukru

    * 150 g másla

    * 150 g moučkového cukru

    * 1 lžičku citronové šťávy

    * ovoce podle chuti (jahody, borůvky, maliny...)

    * citronový sirup

     

    Postup:

    Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, přidejte tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu a želatinu připravenou podle návodu. Vše společně promíchejte. Kulatou rozpínací formu vyložte fólií, naplňte ji připravenou směsí, uhlaďte stěrkou a dejte ztuhnout do lednice. Před podáváním dort ozdobte ovocem a jemně polijte citronovým sirupem.

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku