Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti můžete do školy oblékat stylově, nedělejte z nich ale malé dospěláky!

31. srpna 2015 | 06:00

Máte vy nebo vaše ratolest slabost pro módu? Pak vyrazte na nákupy a zpříjemněte svému potomkovi první týden školy, protože roztomilými hadříky se to v obchodech teď jenom hemží! Zjistily jsme pro vás, co ve světě dětských trendů právě teď frčí!

 

Pro holčičky

"Dětské kolekce různých značek pro nadcházející podzim se stejně jako dospělácká móda nesou v duchu sedmdesátých let. Z tohoto trendu se ovšem vybírají jen ty nejslušivější a nejpohodlnější prvky, takže pro dívky, které – jak známo – milují barvy, je na výběr celá řada odstínů růžové, tu letos doplňují i výrazná vínová, pískově žlutá až oranžová nebo kombinace černé a bílé," popisuje aktuální dětské trendy Lenka Komínková, PR manager F&F. 

Nezbytností jsou i nejrůznější potisky, květinové a geometrické vzory, umělá kožešina, případně detaily jako třeba výrazné přezky na botách či spony na páscích. Mezi stěžejní kousky budou patřit lacláče, overaly a ponča. Pro větší slečny, které už milují nadčasové kousky, budou v nabídkách obchodů i koženkové křiváky.

Zara, 669 Kč.
Autor: archiv firem

Dejte si však pozor, aby vaše malá princezna nevypadala jako zmenšenina dospěláka. Základem je módní trendy ze světa dospělých kombinovat s holčičími barvami, jako jsou růžová, světle fialová nebo malinově červená, a dívčími kousky oblečení. K chlupaté vestičce budou například ideální roztomilé tričko s dlouhým rukávem s ryze dívčím potiskem a klasické džíny nebo barevné kalhoty. K overalu zase balerínky klidně s motivem Hello Kitty a vlasy svažte do roztomilých copánků.

Pro kluky

"Chlapci jsou přece jenom obvykle víc v pohybu než dívky, takže pro malé raubíře obchody nabízejí mnoho pohodlných a především cool kousků, jako jsou seprané džíny, trika s potisky, mikiny s kapucí – a na chladnější dny pak přijdou vhod kožená bunda či maskáčová parka," doplňuje chlapecké módní trendy odbornice F&F. 

Podle ní jsou základem úspěchu pro holky i pro kluky – bez ohledu na věk – vrstvení a bohatá fantazie! Nebojte se ničeho a nechte klidně své ratolesti, ať si samy vyberou své oblíbené kousky, a to včetně doplňků. Bude je to bavit, budou se ve svém modelu cítit skvěle a určitě vás překvapí svým smyslem pro styl a originalitu.

Kde pořídíte aktuální dětské trendy, zjistíte v naší fotogalerii!