Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

U psacích potřeb vsaďte na kvalitu!

24. srpna 2015 | 14:00

Začátek školního roku je za dveřmi a vy jistě už přemýšlíte nad tím, jaké pomůcky budete muset svým školákům zakoupit a jak je nejlépe vybrat.

Penál je základ!

Předně budete potřebovat penál, který může být prázdný nebo už vybavený psacími potřebami. Každá varianta má své pro i proti. Do prázdného penálu si můžete vybrat kvalitní psací potřeby tak, jak to vašemu dítěti vyhovuje. Pokud chcete ušetřit čas a někdy i peníze, můžete koupit penál vybavený.

Co do penálu patří?

Pokud budete penál vybavovat sami, určitě do něj patří kvalitní nelámavé pastelky, nejlépe trojhranné, ty se dětem dobře drží. Nemusíte kupovat celou barevnou škálu, aby nebyl penál přeplněný, stačí 6 základních barev.

Stejné pravidlo platí pro tužky, jen místo barev musíte dát pozor na tvrdost. Nejmenší děti většinou potřebují č. 1 a 2, větší pak i 3.

Dále bude dítě potřebovat ořezávátko, gumu, nůžky (ideálně s kulatou špičkou) a samozřejmě také kvalitní pero. U prvňáčka je možné s perem počkat, ze začátku bude psát tužkou. Starší děti budou potřebovat i kružítko.

Autor: Shutterstock

Ostatní pomůcky

Co se týká sešitů a obalů, je praktičtější počkat, až budete vědět, jaké budou ve škole vyžadovat. Požadavky nejsou jednotné, často se u jednotlivých pedagogů liší, a tak nebývá ani výhodné kupovat celé sady obalů.

Podobné je to i s výtvarnými potřebami, určitě se vám ale bude hodit kufřík na jejich nošení a dále většinou: vodové barvy, tempery, voskovky, školní křídy (ne na tabuli, ale na kreslení), plastelína a deska na modelování, velké desky na výkresy, lepidlo, kelímek na vodu a štětce.

Autor: pej