Ředkvičky na 10 skvělých způsobů: Zkuste polévku i výbornou pomazánku!

23. března 2015 | 17:32

Jednou z prvních sezonních zelenin, které už najdete hlavně na farmářských trzích, jsou ředkvičky. Nepropásněte jejich sezonu, jsou nabité vitaminy a minerály a jejich příjemně štiplavá chuť dodá jídlu rozměr navíc.

Podobně jako sněženky a narcisky bývají ředkvičky poslem jara. Ty čerstvé lokální se na trzích objevují často už během zimy, obzvláště je-li mírná jako letos, protože se jim výborně daří v pařeništích. Neváhejte tedy a přidejte je do svého jídelníčku. Jsou skvělé jen tak na chleba s máslem, ale parádu a chuťový zážitek nadělají také v salátech, pomazánkách a třeba v polévce. Nevěříte? Vyberte si z našich receptů.

 

Autor: kok
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile