Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vynikající bramboráky: 5 nejlepších receptů na křupavou pochoutku

22. listopadu 2014 | 06:00

Levné, jednoduché a přesto chutné. Tuhle voňavou pochoutku z brambor, která je na povrchu nádherně křupavá a uvnitř vlhká a vláčná, má snad rád úplně každý. Tak proč si ji třeba právě o víkendu, kdy je na všechno víc času, nepřipravit. Vyzkoušejte některý z našich receptů, budete za hvězdu!

Bramborák, nebo také cmunda, je zkrátka nepřekonatelné podzimní jídlo! Hodí se skvěle k večeři, zasytí, stojí pár korun a přitom ho můžete připravit prakticky s čímkoliv. Když do něj navíc přidáte hodně česneku, má šanci zahnat bacily, které na nás na podzim útočí. Jaký recept si vás získá?

Bramboráky s uzeninou jsou klasika! Stejně jako jihočeská cmunda. Přidat do nich můžete ale také škvarky, kysané zelí, nebo sýr a šunku.

Nepotrpíte si na maso? Nevadí! Bramboráky totiž chutnají skvěle i bez něj. O to víc, když do brambor přidáte i jinou zeleninu - například cuketu, mrkev, nebo červenou řepu. a naprosto famózní jsou i s čerstvými bylinkami!

Bramboráky jsou sice česká klasika, ale nebrání se jim ani ve světě. Inspirujte se například receptem na bramboráky, jak jej připravují Švýcaři, nebo vyzkoušejte pikantní indický bramborák.

Podívejte se také na video, jak připravit ty nejlepší šťouchané brambory:

Video se připravuje ...
Šéfkuchař vás naučí ty nejlepší šťouchané brambory • VIDEO: Adam Balažovič