Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vynikající domácí krémová zmrzlina! Zvládnete ji za 30 minut a bez přístroje

Úžasnou krémovou zmrzlinu si snadno připravíte doma. A stačí vám na to jediná ingredience.
8. srpna 2014 | 06:00

Čeká nás slunečný víkend s tropickými teplotami. A jak se v takových dnech nejlépe zchladit? No přece zmrzlinou! Zapomeňte ale na ty předražené, které  jsou navíc nabité cukrem a smetanou. Připravte si doma vlastní a zdravější. Stačí vám na to jediná ingredience.

Budete potřebovat (na 10 kopečků):

  • 8 banánů

na dochucení můžete použít:
jakékoliv mražené ovoce, skořici, čokoládu, nutelu, med...

Postup:

1. Banány oloupejte a nakrájejte je na tenčí kolečka. Kolečka rozmístěte na nějakou podložku a dejte na 2 - 3 hodiny do mrazáku.

2. Když jsou banány dokonale zmrzlé, postupně je přidávejte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne nádherně krémová, hladká hmota. Během mixování ji můžete lehce promíchat, abyste zjistili, zda máte konzistenci vhodnou na servírování.

Banánová zmrzlina
Autor: shutterstock.com
3. Teď už záleží jen na Vás, zda chcete nechat zmrzlinu čistě banánovou, nebo si ji vylepšíte další surovinou, popřípadě kombinací více surovin. Pokud jste se rozhodli pro druhou variantu, nyní je ta pravá chvíle, kdy je potřeba smíchat všechny zvolené ingredience.

4. Do hladka zpracovanou hmotu přendejte do připravené nádoby, ve které budete zmrzlinu uchovávat. Pak ji dejte zpět do mrazáku a počkejte, dokud nebude dostatečně ztuhlá.

POZNÁMKA:
Když si koupíte přezrálé banány (mají hnědé tečky a výrazně voní), bude mít zmrzlina velmi silnou typicky banánovou chuť a navíc vám na vytvoření zmrzliny bude stačit jen kratší zamražení. Pokud naopak použijete méně zralé banány, je třeba je nechat v mrazáku déle a do rozmixované hmoty je vhodné přidat ještě nějakou další chuťově výraznou ingredienci.