Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 nejlepších letních drinků! Zkuste aperol i šampaňské

  • Na léto jako dělané, svěží, jednoduché a působivé. Zkuste si je umíchat doma
    28. června 2014 | 15:00

    Kdo by si nechtěl po perném pracovním dni sednout na sluncem prohřáté terase, ponořit se do pestré škály chutí a objevovat vůně celého světa smíchané dohromady? S našimi koktejly je to velmi jednoduché. Barevné, ledové, osvěžující – vždy si můžete vybrat podle chuti a nálady. A co se nejvíce hodí k rozesmátému létu? Rozverné a lehké drinky ze šumivého vína! Ochutnejte trendový Avanti Spritz, voňavý koktejl Hugo nebo mrazivý sorbet se sektem! Míchané nápoje rozzáří vaše léto!

  • Avanti Spritz – nejoblíbenější trend z Itálie na vašem stole



    Šumivé víno, trocha hořkého likéru, sodovka, led a plátek pomeranče – tak vypadá nápoj, který si oblíbila celá Itálie a který se šíří i do dalších zemí. Nemusíte si dělat hlavu s přesným odměřováním surovin, Avanti Spritz koupíte už namíchaný. Stačí jej nalít na led, ozdobit plátkem pomeranče a vychutnávat. V každé lahvi jako by se ukrývala letní pohoda, teplé večery, nevinný flirt, procházky po pláži a cvrlikání cikád. Slyšíte to také?
    Má jemnou broskvovou barvu a delikátní chuť i vůni. Je hořký i sladký zároveň, což je v letních vedrech velmi osvěžující. Má navíc jen osm procent alkoholu, takže se nemusíte bát společenské únavy a z toho plynoucích faux pas.
    Autor: bohemia sekt


  • Koktejl Hugo



    Šumivé víno s příchutí tolik oblíbeného černého bezu? Vynikající kombinace pro letní měsíce! Koktejl Hugo je velmi jednoduchý na přípravu a stejně tak je snadné ho potom i pít. Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup Monin a trochu vymačkané limetky – a voilà, Hugo je na světě! Tento nápoj vám dokáže, že bublinky se nehodí jen na silvestra nebo rodinné oslavy. Pít jej můžete za všech okolností a se sirupem Monin tvoří báječné duo. Led a máta na ozdobu jen umocní dojem letního koktejlu, i když je venku zrovna zamračeno.
    Autor: bohemia sekt


  • Osvěžující alkoholické frappé


    Na přípravu frappé budete potřebovat:
    1-2 čajové lžičky ochucené instantní kávy Douwe Egberts
    cca 120 ml studené vody
    cca 80 ml studeného mléka

    cca 40 ml baileys
    1-2 lžičky cukru podle chuti
    Led


    Do šejkru či lahve nasypte odměřené množství ochucené instantní kávy, přidejte cukr,  studenou vodu, mléko a alkohol, protřepte v šejkru nebo v lahvi či podobné nádobě, kterou máte po ruce.  Na závěr směs nalijte do sklenice s ledem. Samozřejmě pokud máte k dispozici mixér, je lepší místo protřepání využít jej. A poté si již můžete vychutnat osvěžující frappé.

    Autor: Douwe Egberts

  • Beton Bitter



    Příprava
    Sklenice: vinná

    Do vinné sklenice naplněné kostkami ledu nalijte Becherovku a doplňte tonikem, promíchejte a zastříkněte aperitivem KV14. Na závěr vložte plátek citrónu, pomeranče a limety.

    Ingredience

    40 ml    Becherovky
    100 ml    toniku
    střik KV14
    Ozdoba:    plátek citrónu, pomeranče a limety
    Autor: archiv Becherovka



  • Beton



    Klasika z roku 1967, kdy překvapila na EXPU v Montrealu, a dodnes překvapuje svou svěží chutí. Do letních horkých dnů ideální.


    Příprava
    Sklenice: vysoká

    Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku a doplňte tonicem, na závěr vložte plátek citrónu a servírujte.

    Ingredience

    40 ml    Becherovka
    tonik
    led
    Ozdoba:    plátek nebo osminka citrónu

    Autor: archiv Becherovka



  • Jameson lemonade



    Skvělý lehký drink! V tumbleru (sklenici bez nožky o obsahu asi 25 cl) promíchejte tři čajové lžičky třtinového cukru s citronovou šťávou, přidejte 5 cl whiskey, promíchejte a na závěr doplňte ledem. Podle chuti prodlužte kombinaci sodovkou a vložte řez citronu či limety. Na zdraví!

    Ingredience

    5 cl Jameson Irish whiskey
    šťáva z 1/2 citronu
    třtinový cukr
    soda
    led
    Autor: archiv Jameson



  • Jameson ginger



    Hm, aromatický zázvor a jedinečná irská whiskey? Do sklenice na led dávkujte whiskey, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste segment citronu nebo limety (na případné dochucení). Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aromatu. Sláinte!
    Ingredience

    5 cl Jameson Irish whiskey
    10 cl zázvorová limonáda
    citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru)
    led
    Autor: archiv Jameson




Klíčová slova:  koktejly, recepty, alkohol, léto, návod
Diskuse ke článku
.