Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recept dne: Rebarborové koláčky s bílkovou pěnou

Rebarborové koláčky s bílkovou pěnou
1. července 2013 | 15:42

Podle tradiční čínské medicíny je rebarbora neboli reveň zdrojem vitality. Je plná vitamínu B, niacinu, prospěšné kyseliny listové i pantotenové. A navíc obsahuje jen minimum kalorií. Zkuste ji zařadit do svého jídelníčku.

Rebarborové koláčky s bílkovou pěnou

Budete potřebovat:

Na těsto:
170 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g změklého másla
trocha mléka
žloutek
tuk na formičky

Rebarborové koláčky s bílkovou pěnou
Autor: profimedia.cz
Na náplň:
300 g čerstvé loupané rebarbory
200 g krupicového cukru
4 bílky
špetka soli

Postup:
Všechny přísady na těsto zpracujeme, pak ho rozválíme na vále na tenčí plát a z něj vykrájíme kolečka, která vložíme do kulatých vymazaných formiček. Korpusy předpečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C, pak teplotu snížíme na 170 °C a korpusy naplníme pokrájenou rebarborou a pevným sněhem z bílků, cukru a soli. Koláčky necháme dopéct, až sníh lehce zezlátne.

Doba přípravy: 40 minut  
Počet kousků: 15

Autor: archiv