Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pochutnejte si! 4 nejlepší recepty na nedělní oběd

Těmhle skvělým jídlům nikdo neodolá!
17. března 2013 | 06:00

Během týdne se většinou odbýváme. Obědváme salát z plastového kelímku, v lepším případě rychle zhltneme něco v nejbližší restauraci. O víkendu ale můžeme propadnout kouzlu domácí stravy. Zapomeňte na předmažené rybí prsty i mražené plněné knedlíky. Připravte sobě i svým blízkým chutný nedělní oběd podle některého z našich receptů.

Recepty už nemusíte pracně hledat v kuchařkách, stačí si kliknout na obrázek, a ten už vás zavede na stránku recepty.blesk.cz, kde najdete i další inspiraci na každý den, pro každou příležitost!

Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.

Vepřová roláda plněná jablky

Neodolatelná roláda z bůčku, naplněná kořeněnou směsí z jablek a rajského protlaku, nadchne každého. Navíc na talíři vypadá vážně skvěle!

Náš tip: Teplou roládu podávejte s rýží a smetanovou omáčkou, studenou s bramborovým salátem.

Jehněčí kolínka na bílém víně a bylinkách

Jehněčí je báječné maso plné chuti. Kolagen obsažený v mase dodá pokrmu šťavnatost. Čerstvá kolínka seženete v každém lepším řeznictví, zmražená mívají občas ve větších hypermarketech.

Náš tip: Z masa pečlivě odstraňte tuk a blanky, zredukujete tak pro někoho nepříjemnou typickou jehněčí chuť.

Svíčkové řezy Ometepe

Svíčková je nejlahodnější částí hovězího. Maso ze svíčkové je křehké, jemné, vláknité a libové. Je proti ideální na přípravu minutek, jako jsou třeba vynikající řezy Ometepe.

Losos s chřestem a mandlovým máslem

Losos patří mezi nejoblíbenější a zároveň nejzdravější ryby. Přesto, že jeho narůžovělé maso patří mezi nejtučnější, je bohaté na bílkoviny a díky nízkému množství kalorií vhodné i při dietě.