Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Inspirace na skvělý víkendový oběd a večeři!

Už víte, co si o víkendu uvaříte? My vám poradíme!
9. února 2013 | 07:00

Přemýšlíte, co uvařit, abyste zasytili nejen sebe, ale i celou vaši rodinu? Už vám dochází inspirace? Nevadí! Na www.recepty.blesk.cz najdete spoustu chutných jídel. My vám přinášíme malou ochutnávku.

Grilovaný sumeček s kmínem

30 min. | hlavní chod | 956 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Filety ochucené solí, pepřem a citronovou šťávou, pečené na grilu a ozdobené pažitou. Můžeme podávat s hlávkovým salátem. Výborný lehký oběd, nebo večeře.

Šťavnatá vepřová panenka na špenátu

60 min. | hlavní chod | 1 566 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pro milovníky chutného masa je tu vepřová panenka orestovaná na olivovém oleji s bramborami, paprikou a šalotkou. Podáváme na špenátu s dresinkem z jogurtu a česneku.

Losos s houbovou omáčkou

40 min. | hlavní chod | 2 768 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Losos obležený bylinkovým máslem a opečený na olivovém oleji, přelitý houbovou omáčkou dochucenou smetanou a koňakem. Podáváme s těstovinami.

Máslové kuře s česnekem a rozmarýnem

120 min. | hlavní chod | Velikonoce | 2 695 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kuře plněné směsí z česneku, rozmarýnu, másla a citronové šťávy, pečené na bramborách s pancettou a bílém víně.

Autor: ema