Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test vlasových tužidel: Která neslepí vlasy a vytvoří dokonalý objem?

29. listopadu 2018 | 06:00

Většina tužidel slibuje dokonalý objem po celý den, ale málokterá tento slib naplní. My jsme pro vás vyzkoušely několik tužidel různých značek a různých cenových kategorií. Která z nich nás nadchla, a která naopak zklamala?

Pomocí tužidla připravíte své vlasy na další styling. Pokud vám připadá, že po něm máte vlasy suché, slepené nebo se vám nadměrně mastí, pak nejspíš tužidlo špatně používáte. Pro domácí použití jsou nejpraktičtější pěnová tužidla ve spreji. Stejně jako u laků na vlasy se tužidla prodávají v různých intenzitách. Tu byste měla zvolit podle typu účesu.

Pěnové tužidlo ideálně aplikujte do vlhkých, umytých a ručníkem lehce vysušených vlasů. Můžete ho také použít před natáčením vlhkých vlasů na natáčky. Díky tomu budou po uschnutí mnohem lépe držet. Při roztírání pěnového tužidla si na pomoc vezměte hřeben. Do ruky si nastříkejte dávku tužidla, tu poté aplikujte na hřeben nebo kartáč a pročešte jím vlasy od kořínků až ke konečkům.

Tento postup zopakujte několikrát, jedině tak aplikujete tužidlo po celé délce vlasů. Po použití tužidla vlasy vyfénujte dosucha. Žehličku či kulmu použijte až tehdy, když budou vlasy dokonale suché, jinak by došlo k jejich poničení. Která pěnová tužidla nás oslovila, a která naopak zklamala? 

Tužidlo pro objem Balea, 28 Kč (250 ml)

Tužidlo pro objem Balea, 28 Kč (250 ml), koupíte v dm drogériích
Autor: archiv firem
Koupíte v dm drogeriích.

Na toto velmi levné tužidlo jsem byla zvědavá, ale musím říct, že za málo peněz dostanete opravdu dobrou kvalitu. Velmi jsem ocenila, že vlasy neslepuje jako některá tužidla, se kterými jsem měla dosud zkušenost. Vlasy získaly skvělý objem, který sice nevydržel slibovaných 24 hodin, ale i tak tužidlo svým výkonem opravdu překvapilo. Jediné minus, které bych vytkla, je vůně, která není moc výrazná a nějak mi nesedla. Jsem ráda, když vlasy příjemně voní i po použití tužidla.

Známka jako ve škole: 2

Nivea Volume Care, 68 Kč (250 ml)

Nivea Volume Care, 68 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Pěnové tužidlo slibuje větší objem jemných vlasů, na což jsem spoléhala. Vlasy jsem upravila dle doporučené aplikace a dočkala jsem se pouze zklamání. Tužidlo by nemělo zatěžovat ani slepovat vlasy, já jsem si po umytí a jeho nanesení však připadala, jako bych si vlasy týden nemyla. Nepříjemný pocit mě donutil si vlasy opět umýt a tužidlo už nepoužít.

Známka jako ve škole: 4

Pěna pro maximální objem vlasů Kallos, 95 Kč (300 ml)

Pěna pro maximální objem vlasů Kallos, 95 Kč (300 ml), koupíte v kadeřnických salonech
Autor: archiv firem

Koupíte v kadeřnických salonech.

Toto tužidlo má naprosto skvělý aplikátor, který je dokonale úzký, takže místo toho, abyste si přípravek nanášela do dlaně a teprve potom do vlasů, můžete ho aplikovat rovnou do pěšinek. Vykouzlí dokonalý objem, aniž by vlasy slepilo, nebo zatížilo a není potřeba ho z vlasů vymývat ani když se vyspíte. Jedinou jeho vadou na kráse je velmi intenzivní, citrusová, avšak umělá vůně, která mi vadila.

Známka jako ve škole: 2

Stylingová pěna pro kudrnaté a vlnité vlasy HairX, Oriflame, 179 Kč

Stylingová pěna pro kudrnaté a vlnité vlasy HairX Oriflame, 179 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Ačkoliv z toho není nejlepší známka, jsem vcelku spokojená a trojka, kterou dávám, znamená "prostě dobrý". Protože o tom, jak najít dobrý přípravek na vlnité vlasy, něco vím – je to dřina. Většina z nich podpoří dojem chemlon, nebo naopak vytvoří vlnky á la wet look, přičemž logicky nechcete ani jedno. Tužicí pěna Oriflame vytvoří v zásadě to, co chci – větší měkké a přitom oddělené vlny. Bohužel, efekt ke konci dne trochu plihne a druhý den je potřeba vlasy pořádně umýt, protože tužidlo na nich nechává ne moc příjemný povlak.

Známka jako ve škole: 3

Schwarzkopf BC Bonacure Collagen Volume Boost, 169 Kč (200 ml)

Schwarkopf BC Bonacure Collagen Volume Boost, 169 Kč (200 ml), koupíte v kadeřnických potřebách
Autor: archiv firem

Koupíte v kadeřnických salonech.

Sehnat tužidlo, které by mé jemnější vlasy nezatížilo, do večera nezmastilo, a ještě udělalo to, co má, bylo pro mě nadlidský výkon. Většinou mi totiž vlasy spíš slepí a objem stejně žádný nemají, takže je používám nerada. Tohle tužidlo od Schwarzkopf mě nicméně dost potěšilo. Je na vlasech opravdu lehké, nejsou po něm hrubé a nezacuchávají se a ani se víc nemastí. Neobsahuje silikony, což je možná ten důvod, proč na mých vlasech funguje tak dobře. Silikony totiž mohou vlasy zatěžovat. 

Známka jako ve škole: 1

Silně tužicí pěna pro objem vlasů L´Oréal Professionnel Tecni Art Full Volume, 205 Kč (250 ml)

Silně tužící pěna pro objem vlasů L´Oréal Professionnel Tecni Art Full Volume, 205 Kč (250 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.parfemy-elnino.cz

Klasický aplikátor, který je poměrně široký, vás už na začátku upozorňuje, že s tužidlem musíte pracovat opatrně. Jakmile si ho do dlaní vystříknete moc, vlasy slepí. Pokud ale použijete jen opravdu malé množství, dokáže tento přípravek vykouzlit objem, aniž by vlasy slepil nebo zatížil. Po vyspání jsem si ale raději vlasy umyla, protože už to zkrátka "nebylo ono". Jinak jsem s tužidlem byla spokojená.

Známka jako ve škole: 2

Tužicí sprej s myrhou a pivem Nobilis Tilia, 269 Kč (200 ml)

Tužící sprej Nobilis Tilia s myrhou a pivem, 269 Kč (200 ml), koupíte na eshop.nobilis.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na eshop.nobilis.cz

Tužicí sprej je přírodní alternativou laku na vlasy. Je šetrný k vlasům i vlasové pokožce. Když ho rozprášíte, chvilinku ucítíte vůni chmelu, ta se však jako obláček rozplyne a zanechá vlasy chvíli vlhké. Tento okamžik musíte využít, pokud potřebujete vlasy dotvarovat. Po zaschnutí zůstanou totiž pevně natužené a musím říct, že síla natužení mě u přírodního produktu velmi překvapila! Já jsem zvyklá na mnohem menší tužicí efekt. Vadilo mi, že se potom vlasy hůře rozčesávaly.

Známka jako ve škole: 2

Pěna pro objem vlasů Alcina Styling Professional, 276 Kč (150 ml)

Pěna pro objem vlasů Alcina Styling Professional, 276 Kč (150 ml), koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

První pokus s Alcinou mi zrovna nevyšel. Dala jsem si pěny do dlaně zbytečně moc a pak jsem celé množství nanesla do vlhkých vlasů a vyfoukala jsem je. Efekt katastrofální: slepená, umaštěná a zacuchaná koudel. Napodruhé už to bylo lepší. Dala jsem si jen malé množství a vlny byly relativně měkké, ale stejně jsem tužidlo ve vlasech cítila.

Známka jako ve škole: 2

Objemové tužidlo Maria Nila Style & Finish, 567 Kč (300 ml)

Objemové tužidlo Maria Nila Style & Finish, 567 Kč (300 ml), koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Mám velmi tvrdé a nepoddajné vlasy a tato pěna si s nimi poradila jen částečně. Vlasy mi nelítají a netrčí, dokonce ani druhý den po umytí nemusím ráno nic máčet a fénovat. To s mým typem vlasů určitě není málo. Účes mi nicméně drží spíše u hlavy a nedá se říct, že by se mi zároveň podařilo vytvořit nějaký extra objem.

Známka jako ve škole: 2

Pěna pro objem vlasů Paul Mitchell Extra Body, 599 Kč

Pěna pro objem vlasů Paul Mitchell Extra Body, 599 Kč, koupíte v kadeřnických salonech
Autor: archiv firem

Koupíte v kadeřnických salonech.

Dokonalé tužidlo, za které si ovšem, jak už to tak bývá, musíte připlatit. Má užší aplikátor, díky kterému dobře regulujete množství přípravku, ve vlasech je lehké, neslepuje a vytvoří neuvěřitelný objem. Vlasy po jeho použití není potřeba umývat ještě následující dva dny, a navíc stále mají lehký objem. Navíc firma vyrábí svou kosmetiku na přírodní bázi a netestuje své produkty na zvířatech, což je pro mě velmi příjemný bonus!

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...