Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test tělových mlék a krémů: Které pokožku hydratují a dobře se vstřebávají?

30. srpna 2018 | 06:00

Na používání tělového mléka nebo krému byste neměla zapomínat. V létě, ale také v zimních měsících dostává naše pokožka zabrat, a proto je důležité ji chránit. Vyzkoušely jsme pro vás několik tělových mlék a krémů různých značek. Které svůj účel splnily na jedničku?



Pokožku byste měla hydratovat v každém ročním období. Během léta se kůže vlivem slunečních paprsků vysušuje, v zimních měsících slouží tělová mléka a krémy jako ochrana proti vnějším negativním vlivům. Díky těmto prostředkům pak získává pokožka potřebné živiny a je krásně hydratovaná. 

Tělová mléka byste měla používat po každém sprchování či koupeli. Některé sprchové gely a mýdla pokožku vysušují, a tak byste pokožce měla dodat potřebnou hydrataci. Vyzkoušely jsme pro vás několik tělových mlék a krémů. Které nás oslovily nejvíce?

Tělové mléko s irskou kávou Dermacol, 79 Kč (200 ml)

Tělové mléko Dermacol irská káva, 79 Kč (200 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tělové mléko se špatně roztírá a po rozetření poměrně dost lepí. Pokožka je po něm ale zklidněná a vůně kávy je naprosto dokonalá a vydrží na těle opravdu dlouho. Navíc za tento krém neutratíte ani moc peněz. 

Známka jako ve škole: 2

Hydratační tělové mléko Dove Intensive Nourishment, 90 Kč (200 ml)

Hydratační tělové mléko Dove Intensive Nourishment, 90 Kč (200 ml), koupíte v síti drogérií

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mléko je určeno na suchou pokožku a teď na konci léta, kdy je od sluníčka kůže vysušená, zafungovalo výborně. Dobře hydratuje a promastí a nezanechává kůži ulepenou. Má trochu hutnější konzistenci, ale snadno se roztírá a vsakuje do kůže, která je pak příjemně voňavá a hebká. 

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko mandle a ořech Dicora, 159 Kč (400 ml)

Tělové mléko mandle a ořech Dicora, 159 Kč (400 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumériích

Tělové mléko od Dicory neobsahuje parabeny, takže se hodí i pro citlivější pokožku. Ekzematici by se ho ale měli raději vyvarovat, protože je poměrně hodně parfemované. Krásně vaši kůži provoní mandlemi a ořechy. Je hodně hutné, takže se hodí na večerní mazání před spaním.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko Fenjal Sinnliche, 162 Kč (400 ml)

Tělové mléko Fenjal Sinnliche, 162 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tělové mléko Fenjal krásně voní a má lehkou texturu, která se na pokožce mění skoro až na vodovou. Mléko se rychle vstřebává a zanechává hladkou a provoněnou pokožku.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující tělové mléko Nivea Q10 Plus, 196 Kč (400 ml)

Zpevňující tělové mléko Nivea Q10 Plus, 196 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mám ho ve velkém balení s pumpičkou, což mi nesmírně vyhovuje. Můžu ho mít pohodlně na poličce v koupelně a stačí jen stisknout a je to, nic nemusíte převracet a nemusíte si omašťovat lahvičku. Má lehkou, skoro až gelovou konzistenci, takže se skvěle roztírá a dobře se vstřebává. Líbí se mi, že je po něm kůže tak nějak rozzářenější, na dotek je hebčí a pevnější. Podle mě opravdu funguje a rozhodně si ho pořídím znovu.

Známka jako ve škole: 1

Zeštíhlující tělové mléko Dermacol, 199 Kč (150 ml)

Zeštíhlující tělové mléko Dermacol, 199 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tělové mléko slibuje vedle péče o pokožku i její zpevnění a zeštíhlení problémových partií. Za dobu, kdy jsem mléko používala, jsem to bohužel nezaznamenala, ale musím vyzdvihnout skvělou, nemastnou konzistenci mléka. Rychle se do pokožky vstřebá a pokožka zůstane hebká a jemná. Příjemná je i vůně.

Známka jako ve škole: 2

Tělové mléko ve spreji Cottage, 209 Kč (200 ml)

Tělové mléko ve spreji Cottage, 209 Kč (200 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Tohle tělové mléko je docela tekuté a má intenzivní ovocnou vůni. Obsahuje vitaminy a dodává pokožce energii. Rozprašovač je příjemný, jen mi přijde, že se toho musí na tělo nastříkat docela hodně. Po ránu skvěle povzbudí a pokožka je po něm pevná.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko Scottish Fine Soaps, 209 Kč (220 ml)

Tělové mléko Scottish Fine Soaps, 209 Kč (220 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Plusové body dostává toto mléko bezesporu za design. Lahvička je skleněná, takže o jeden zbytečný plast míň a vypadá jako sklenice mléka. Ostatně jako mléko i voní – velmi jemně a "čistě". Tělové mléko je lehké, rychle se vstřebává a okamžitě hydratuje. Jediný problém je v dávkování. Z lahvičky je těžké dostat takové množství, jaké zrovna potřebujete. Vždy je ho buď moc, nebo málo.

Známka jako ve škole: 1

Tělový krém s granátovým jablkem Sefiros, 229 Kč (500 ml)

Tělový krém Sefiros granátové jablko, 229 Kč (500 ml), koupíte na www.vivantis.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivantis.cz

Silně parfemované tělové mléko má hutnější konzistenci, přesto nezanechává na pokožce nepříjemný film. Díky silnější parfemaci je po něm pokožka provoněná celý den a zároveň je hebká. Obsahuje minerály z Mrtvého moře a výtažky z bambuckého másla, takže pokožku dlouhodobě hydratuje.

Známka jako ve škole: 2

Vyživující tělové mléko s mandlovým olejem Oriflame, 249 Kč (200 ml)

Vyživující tělové mléko s mandlovým olejem Oriflame, 249 Kč (200 ml), koupíte na www.oriflame.cz

Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Tělové mléko s mandlovým olejem má na můj vkus velmi intenzivní vůni. Ačkoli vůni mandlí mám normálně ráda, tady bych trošku ubrala. Jinak k mléku nemám žádné výhrady, konzistence je příjemná, mléko se skvěle roztírá a rychle se vsákne do pokožky. Pokožka zůstane hezky hebká a vyživená, mléko ji nijak nedráždí. Nepálí ani po holení.

Známka jako ve škole: 2

Tělový krém Victoria's Secret Secret Charm Honeysuckle & Jasmine, 253 Kč (200 ml)

Tělový krém Victoria's Secret Secret Charm Honeysuckle & Jasmine
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Tady nerozumím jedné věci – rozporu mezi moc příjemným tělovým mlékem s krásnou vůní a obalem, protože ten na mě působí jak nějaký výrobek z 90. let a hrubě se mi nelíbí. Plast imitující zlato, to jako vážně? Abyste rozuměly, nemám nic proti kýčům, ale tohle není kýč, tohle je prostě nehezké. 

Známka jako ve škole: 3

Tělové mléko Eos, 299 Kč (200 ml)

Tělové mléko Eos, 299 Kč (200 ml), koupíte na www.eos.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.eos.cz

Značku Eos mám moc ráda, ale tělové mléko mě trochu zklamalo. Má sice lehkou konzistenci, hezky se roztírá a celkem příjemně voní, měla jsem po něm ale pocit, že pokožka zůstala trochu lepkavá a nebyla hydratovaná jako po jiných krémech. Navíc cena tohoto mléka není příliš nízká.

Známka jako ve škole: 3

Regenerační tělové mléko pro suchou pokožku Yves Rocher, 329 Kč (200 ml)

Regenerační tělové mléko pro suchou pokožku Yves Rocher, 329 Kč (200 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tohle mléko miluji. Pokaždé, když se s ním mažu, nemohu se nabažit nádherné vůně. Hlavní složku tvoří bambucké máslo, ale obsahuje ještě mnohem víc složek rostlinného původu. Je hodně hutné, ale po nanesení na pokožku se rychle vstřebává a nezanechává ji mastnou.

Známka jako ve škole: 1

Mandlové tělové mléko pro citlivou pokožku Weleda, 399 Kč (200 ml)

Mandlové tělo mléko pro citlivou pokožku Weleda, 399 Kč (200 ml), koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Opravdu nedráždí a pleť je po něm pěkně vyživená. Co ale oceňuju nejvíce? Je to univerzální, rodinný krém. Vyzkoušela jsem ho nejen na sobě, ale i na citlivou dětskou pokožku. Také jsem ho použila na odlíčení, když jsem zrovna neměla po ruce micelární vodu. Mléko je příjemné i na obličeji, a nepálí po něm dokonce ani oči.  

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko pro suchou pokožku Eucerin AQUAporin Active, 450 Kč (400 ml)

Eucerin tělové mléko AQUAporin ACTIVE pro suchou pokožku, 450 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Eucerin je naprostá klasika a toto mléko se hodí mít postavené  v koupelně pro celou rodinu. Je neparfemované, snadno se roztírá i vstřebává, hydratuje, ale nemastí pokožku ani nelepí. Mělo by být hypoalergenní a faktem je, že pokožka po něm nepálí. Cena je sice vyšší, ale dostanete ho 400 ml, což vydrží dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Tělový krém Lush Dream Cream, 545 Kč (250 ml)

Tělový krém LUSH Dream Cream, 545 Kč (250 ml), koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách.

Jedno z nejlepších tělových mlék, pokud máte pokožku suchou, citlivou nebo takovou, která se snadno podráždí, na které všechno pálí, a dokonce se objevují ekzémy. Je nádherně lehké, okamžitě zklidňuje a přitom okamžitě hydratuje, aniž by po něm kůže byla mastná. Navíc jsou v něm jen samé dobré ingredience a nevtíravě voní.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující mléko Nobilis Tilia, 589 Kč (200 ml)

Zpevňující mléko Nobilis Tilia, 589 Kč (200 ml), koupíte na https://eshop.nobilis.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Tělové mléko příjemně, jemně voní. Po natření na pokožku chvíli trvá, než se vpije, a zanechává chvilkově pokožku bílou. Když ráno spěchám, použiji raději jiný produkt. Jinak je velice příjemné, jeho cena je trochu vyšší na to, jak je malé balení. Produkt by měl zpevňovat pokožku a chránit ji před stárnutím. 

Známka jako ve škole: 2

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...