Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test sprchových gelů a olejů pro citlivou pokožku: Které ji nedráždí a nevysuší?

9. srpna 2018 | 06:00

Suchá, podrážděná a začervenalá pokožka není nic příjemného, a abychom se takovým potížím vyhnuly, je potřeba o pokožku pořádně pečovat. Vyzkoušely jsme pro vás sprchové oleje a gely určené právě pro citlivou pokožku. Které se nám osvědčily nejvíce?

Charakteristickým znakem citlivé pokožky je pálení, svědění nebo zarudnutí. Kůže bývá také často napjatá a u některých lidí se objevuje loupání suché kůže. Je proto důležité, abyste si vždy vybrala přípravek, který je určen právě pro váš typ pokožky.

Sprchový gel by měl být k vaší pokožce co nejšetrnější. Takové přípravky obsahují látky, které mají za úkol kůži promastit, zamezit ztrátě vody, a posílit tak kožní bariéru. Proto se do nich přidávají různé esenciální oleje nebo vitaminy. Vyhýbejte se přípravkům se silnou parfemací. Ta by totiž vaši kůži mohla nepříjemně potrápit.

Vyzkoušely jsme pro vás sprchové gely a oleje určené pro citlivou pokožku. Které z nich splnily svůj účel?

Sprchový gel Dove Deeply Nourishing, 75 Kč (250 ml)

Sprchový gel Dove Deeply Nourishing, 75 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Sprchový gel je velmi hutný a stačí ho opravdu málo, aby se pořádně napěnil. Má krásnou a silnou parfemaci, ale právě proto bych ho pro opravdu citlivou pokožku nedoporučila, protože by mohl způsobit malé nepříjemnosti. Jinak s mýdlem umyjete opravdu vše a je úplně jedno, jestli se zašpiníte na zahradě nebo v garáži.

Známka jako ve škole: 2

Hydrofilní olej Ryor, 104 Kč (200 ml)

Hydrofilní olej Ryor, 104 Kč (200 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Tento olej můžete aplikovat rovnou na kůži nebo můžete přidat 1 až 2 polévkové lžíce do koupele. V obou případech vytvoří na pokožce jemnou pěnu, která kůži čistí a hydratuje. Olej obsahuje výtažky z levandule a meduňky. Pro mě voněl ale až příliš po bylinkách. Na dotek byla pokožka opravdu jemná a hydratovaná. Olej je vhodný také pro děti.

Známka jako ve škole: 2

Sprchový gel na tělo i vlasy Lavera Basis Sensitiv, 107 Kč (200 ml)

Sprchový gel Lavera Basis Sensitiv, 107 Kč (200 m), koupíte na www.biooo.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.biooo.cz

Jemný mycí gel od Lavery má neutrální vůni a hodí se pro každodenní použití. Ideální je například pro muže, kteří chodí každý den cvičit nebo si myjí každý den vlasy – nemusí tak používat několik přípravků. Obecně mi spojení mýdel a šamponů pro ženy moc nevyhovuje a beru to jako nouzovku, když nemám po ruce nic jiného. Lavera nevysušuje a pokožka po ní nesvědí.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační sprchový balzám Yves Rocher, 119 Kč (200 ml)

Regenerační sprchový balzám Yves Rocher, 119 Kč (200 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Solidní výrobek, ale nekupujte si ho, pokud máte ráda obyčejné sprchové gely, které dost pění. Tento je hodně krémový, což spousta lidí nemá ráda. Osobně za minus považuju spíše trochu chemickou vůni a to, že ač je určen pro citlivou pokožku, tu mou trochu vysušoval.

Známka jako ve škole: 2-


Extra jemný sprchový gel Manufaktura se solí z Mrtvého moře, panthenolem a ovesným výtažkem, 179 Kč (250 ml)

Extra jemný sprchový gel Manufaktura se solí z Mrtvého moře, panthenolem a ovesným výtažkem, 179 Kč (250 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách.

Sprchový gel mě okamžitě ohromil svou vůní, která je jemná a velice příjemná. Cítila jsem ji ještě nějakou chvíli po osprchování. Gel není moc hutný, stačí ho nanést opravdu malinko, ale i tak vytvoří krásnou pěnu. Pokožka je po něm jemná na dotek a hydratovaná. 

Známka jako ve škole: 1

 

Relipidační sprchový olej Eucerin pH5, 215 Kč (200 ml)

Relipidační sprchový olej Eucerin pH5, 215 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem
Koupíte v síti lékáren.

Olej je opravdu příjemný. Po sprše nebo koupeli nemáte pocit, že by byla pokožka stažená nebo vysušená, naopak je jemná na dotek. Jediné, co mi na tomto produktu vadilo, byla "lékárenská" vůně. Za tak příjemně hydratovanou pokožku budete ale určitě schopna tento malý vroubek přehlédnout.

Známka jako ve škole: 2

Mandlový sprchový krém Weleda, 219 Kč (200 ml)

Mandlový sprchový krém Weleda, 219 Kč (200 ml), koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.weleda.cz

Naprostá spokojenost – příjemná konzistence, jemná vůně, příjemný pocit po osprchování. Navíc nevysušuje ani jinak nedráždí pleť. Používám i pro tříletou atopickou dceru, které například běžné dětské sprchové gely nedělají dobře. Cena je vyšší, ale podle mě odpovídá.

Známka jako ve škole: 1

Levandulový sprchový gel Nobilis Tilia, 244 Kč (200 ml)

Levandulový sprchový gel Nobilis Tilia, 244 Kč (200 ml), koupíte na www.biooo.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.biooo.cz

Gel mě okamžitě nadchl autentickou vůní levandule, která je intenzivní a vydrží ještě dlouho poté, co gel smyjete. Velmi příjemná je jeho konzistence, z níž jasně poznáte, že sprchový gel obsahuje množství přírodních olejů, které pečují šetrně o pokožku, a navíc ji hydratují, takže po koupeli nemáte pocit, že by byla kůže vysušená či stažená. Dokonce jsem ani necítila potřebu po koupeli použít tělové mléko nebo máslo. 

Známka jako ve škole: 1

Sprchový olej Bioderma Atoderm, 245 Kč (200 ml)

Sprchový olej Bioderma Atoderm, 245 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Nejdříve jsem se oleji do sprchy bránila, ale musím říct, že mě příjemně překvapil. Bála jsem se, že mi bude celá vana klouzat, ale vůbec to tak není. Do dlaně si napumpujete dávku oleje, který na mokré kůži začne mírně pěnit a po opláchnutí zanechá krásně hebkou pokožku. Ani jsem neměla potřebu se po sprše mazat krémem.

Známka jako ve škole: 1

Kokosový sprchový gel 100% Pure, 515 Kč (236 ml)

Kokosový sprchový gel 100% Pure, 515 Kč (236 ml), koupíte na www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.100percentpure.cz

Je velmi jemný, nijak nedráždí a kůže po něm není stažená. I když je určený pro tělo, použila jsem ho i na omytí tváře a výborně se osvědčil i na těchto citlivých partiích. Nepálily mě po něm ani oči. Jinak mě ale ničím nenadchl. Poměrně málo pění, kokosová vůně je určitě příjemná, ale zase to není tak, že bych se jí nemohla nabažit.

Známka jako ve škole: 2

Sprchový gel Natinuel, 690 Kč (150 ml)

Sprchový gel Natinuel, 690 Kč (150 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.natinuel.cz

Velice příjemný sprchový gel, které má jemnou unisexovou vůni, takže ho můžete používat vy i váš partner. Obsahuje drobné mikročástečky, které během mytí provádějí jemný peeling. Tento gel zabraňuje vysušování pokožky a té vysušené navrací pružnost a jemnost. Používám ho moc ráda, především ráno, mám pocit, že mě probudí do nového dne.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...