Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test micelárních vod: Která pleť dokonale odlíčí, nevysuší ji a nepálí?

  • ...
    20. května 2021 | 06:00

    Micelární vody nahradily běžná odličovací mléka, a řadí se tak mezi nejoblíbenější odličovací produkty. Především pro svou jednoduchou aplikaci a účinek. Micelárek na kosmetickém trhu stále přibývá a my jsme pro vás vyzkoušely několik různých značek. Která si s make-upem poradila nejlépe?

    Micelární vodu jsme si oblíbily hlavně pro její jednoduchou aplikaci. Zkrátka ji nanesete na tamponek a odličujete tak dlouho, dokud nebude tamponek čistý. Těžší je ale v nepřeberném množství najít takovou, která vám nebude dráždit pleť, nebude vás nepříjemně pálit a vaši pleť dokonale odlíčí.

    Micelární voda není mastná, a tak pleť nezatěžuje a neucpává a ani ji nevysušuje. Poradí si s problematickou pokožkou, ale i se suchou pletí. Je to zkrátka takový velký zázrak v jedné malé lahvičce. Vhodná je také pro citlivou pleť, která běžně jiné produkty nesnese. Díky vhodné micelárce ale žádné pnutí nebo svědění neucítíte.

    Stejně jako u každé jiné kosmetiky, tak i u micelární vody platí, že pokud je kvalitní a určená pro váš typ pleti, nemusíte se bát ji používat. Které micelární vody se nám osvědčily nejvíce?

  • Zklidňující micelární voda pro citlivou pleť, Ziaja, 139 Kč (390 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Micelární voda Ziaja Soothing Micellar Water pro citlivou pokožku je přesně ušita na míru zčervenalé choulostivé pleti. Pleť hezky očistí od zbytku make-pu či odstraní nečistoty, které se během dne na pleti usadily. Jelikož je tato voda na citlivou pleť, je i bez parfemace, což je jen důkazem toho, že netřeba používat chemické či umělé vůně kvůli většímu zalíbení. Produkt určitě doporučuji citlivé a jemné pokožce, o tu se hezky postará a zanechá ji vláčnou a pružnou. 

    Známka jako ve škole: 1

     

    Micelární voda není saponát. Z obličeje ji umývat nemusíte! Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Micelární voda není saponát: Z obličeje ji umývat nemusíte! • VIDEO: Brigita Zemen

  • Dvoufázová micelární voda Hyaluron Therapy, Dermacol, 149 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií

    Když nosím make-up, vyhledávám pro dokonalé odlíčení produkty na bázi oleje, který make-up dokonale a šetrně rozpustí. Tahle micelární voda je naprosto dokonalá! Naliju malé množství na vatový tamponek, přiložím na oči a po pár vteřinách jedním tahem řasenku setřu. Následně odlíčím celý obličej. Rychlé a výsledek na jedničku. Pleť není začervenalá a je krásně jemná a hydratovaná. Na rozdíl od běžných micelárních vod pleť vůbec nevysušuje.

    Známka jako ve škole: 1

  • Micelární voda Hydra Skin Effect, Nivea, 179 Kč (400 ml), koupíte v síti drogerií

    Musím uznat, že odlíčení celého obličeje je s touto vodou opravdu hračka. Během chvilky odstraníte důkladně make-up i ostatní nečistoty. Poradí si i s voděodolným líčením nebo řasenkou. Přitom oči nijak nedráždí. A pokožku hezky osvěží. Jen mi po aplikaci nepřišla tak hydratovaná, jak produkt slibuje. Na pleti malinko štípe a pokožku trochu stahuje. Je to trochu nepříjemné, ale mám citlivější pleť, takže se tato reakce nemusí objevit u každého. Velkou výhodou je jistě i velké balení za velmi dobrou cenu, které vám vydrží opravdu dlouho. 

    Známka jako ve škole: 2

  • Micelární voda Marionnaud, 229 Kč (200 ml), koupíte v parfumeriích Marionnaud

    K micelárkám jsem trochu skeptická, protože mě po nich pleť většinou nepříjemně stahovala a pálila. To se však nestalo v případě micelární vody Marionnaud. Je jemná a pleť nijak nedráždí. Zároveň vás hezky zbaví nečistot, akorát s řasenkou jsem trochu bojovala a musela jsem použít více tamponků. Jinak jsem s produktem spokojená. 

    Známka jako ve škole: 1-

  • Hydratační micelární voda pro velmi suchou a citlivou pleť Very Rose, Nuxe, 340 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren

    Ideální pomocník pro suchou a citlivou pleť. Pokud trpíte na začervenání pleti, tak tahle micelární voda vám s tím pomůže. Voní jemně po růžích, takže pokud to není vaše oblíbená vůně, vyberte si raději jinou. Šetrně odličuje make-up i řasenku. Pleť po ní zůstane hladká a vypnutá, určitě je potřeba se po použití nakrémovat. Pokožku osvěží a nezanechává pocit lepivosti.

    Známka jako ve škole: 1

  • Čisticí micelární voda 3v1 DermatoClean, Eucerin, 413 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren

    Eucerin patří mezi značky, které mě nikdy nezklamou. Tato micelární voda je vhodná pro všechny typy pleti, takže ji snese i ta nejcitlivější. Vedle toho, že je pleť krásně vyčištěná, je zároveň i hydratovaná, svěží a jemná na dotek. Neobsahuje alkohol a je bez parfemace. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Čisticí micelární voda Clarins, 567 Kč (200 ml), koupíte na www.notino.cz

    Vyzkoušela jsem již několik micelárních vod a má zkušenost je, že mi vždy pleť vysušovaly, i když jsem je ještě oplachovala vodou. S micelární vodou Clarins tento pocit nemám, i když mám doma momentálně tvrdou vodu, která vysušování umocňuje. Používám ji až na finální dočištění a pleť po ní zůstává svěží a nepodrážděná. Jediné, co mi trochu vadí, je parfemace silnější, než jsem zvyklá, ale to je jen můj subjektivní názor.

    Známka jako ve škole: 1-

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...